4 Haziran 2014 Çarşamba

İşçi Direnişine Dışkı Döken TÜSİAD Başkanı İstifa Etti


Her yıl milyonlarca litre süt için inekleri sömüren, hayvanlara eziyet eden Sütaş'ta işten çıkarılan işçilerin alanına dışkı döktüren Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Başkanlığından istifa etti. Hayvanları sömürüp sonunda canını alanlar, insanlara da saygı duymuyor.


Muharrem Yılmaz, TÜSİAD Başkanlığından istifa etti. Yılmaz’ın Sütaş işçilerine yaptıklarının, TÜSİAD’a zarar vermemesi için istifa ettiği belirtildi.

Muharrem Yılmaz'ın sahibi olduğu Sütaş'ta, işçiler, sendikaya başvuranların belirlenmesi için e-devlet şifrelerini vermeye zorlanmış, Sütaş’ın Aksaray ve Bursa Karacabey ilçesindeki fabrikalarında çalışan 26 işçi, 13 Nisan'dan itibaren belli aralıklarla işten çıkarılmıştı.

Fabrika önünde direnmeye başlayan işçiler, 26 Mayıs’ta fabrikaya geldiklerinde her sabah toplandıkları alana vidanjörden hayvan dışkısı döküldüğünü görmüştü.

Geçtiğimiz hafta yaşanan olayın bugün Akşam ve Star gazetelerinde birinci sayfadan haberleştirilmesinin ardından, Muharrem Yılmaz TÜSİAD Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.

26 Mayıs'ta fabrika önünde yaşananlar Ulusal TV kameralarına böyle yansımıştı:



Kaynak: Bianet