31 Aralık 2011 Cumartesi

Zorla tahliyelere karşı eylem

Filistinliler, İsrailli yerleşimcilerin kendilerini evlerinden zorla tahliye etmelerine karşı eylem yaptı ve Şeyh Cerrah'ta daha fazla tahliyeye izin vermeyeceklerini açıkladı.


İsrail'in onlarca Filistinli aileyi Doğu Kudüs'teki evlerinden zorla çıkaracak olan yeni yerleşim planına karşı Filistinliler eylem yaptı.

Birkaç Filistinli örgüt tarafından düzenlenen eylem Şeyh Cerrah'ta gerçekleştirildi.

İsrail'in yerleşim planlarına öfkeli olan Filistinliler, Filistin topraklarından daha fazla tahliyeye izin vermeyeceklerini bildirdiler.

Eyleme katılan Filistinli Suhair Asaad, "Bu eylem özellikle Batı Şeria ve Kudüs'te yerleşimciler tarafından yapılan son saldırılara karşıdır ve artan yerleşimlere karşı mesajımız açıktı ki Şeyh Cerrah'ta daha fazla ev tahliye etmeyeceğiz" dedi.

1948'de İsrail'in kurulmasıyla birlikte Şeyh Cerrah'taki arazilerin kendilerine ait olduğunu iddia eden yerleşimcilerin, 6 Filistinli'nin evlerini tahliye ettirdikleri ve saldırının devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan yerleşimler konusunda uluslararası tepkilere rağmen İsrail yönetimi Gilo ve Silvan'da 100'ün üzerinde yeni yerleşim kararı aldı.

Filistinli mülştecilere yardım saylayan Birleşmiş Milletler Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), İsrail yönetiminin 6 ay içinde Filistinlilere ait 356 yapıyı yıktığını bildirdi.

Kaynak: ETHA