2 Şubat 2015 Pazartesi

Veliefendi Hipodromu'nda "Atlara Özgürlük" pankartı açıldı

Veli Efendi Hipodromu’nda bugün yapılan at yarışlarında hayvan özgürlüğü aktivistleri, ellerinde ‘Atlara Özgürlük‘ pankartıyla piste girerek hayvanlara yapılan zulmü protesto etti.


Yarış Dergisi’nin haberine göre Hayvanları Koruma Derneği üyesi beş altı kişi, Veli Efendi Hipodromu’nda bugünkü 4’üncü koşuda son 400 metrede piste girdi.

Hayvan hakları savunucuları Hipodrom Güvenlik Birimi elemanları tarafından yakalanarak, polise teslim edildi.

‘At yarışları öldürür’

Hayvan hakları dernekleri daha önce de eğlence sektörüne rant sağlamak için hayvanların sömürüldüğünü, at yarışları sırasında ve sonrasında yaralanan atların ise işe yaramadıkları gerekçesiyle uyutulduğunu dile getirmişti.

Kaynak: Diken (Haberde kullanılan "hayvansever" sözcüğü çıkartıldı.)

Canlı Yaşam Kuşağı adlı hayvan özgürlüğü grubunun, organize ettikleri protesto ile ilgili yazılı açıklamasını aşağıda paylaşıyoruz:

Basına ve kamuoyuna:

02.02.2015 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Veliefendi Hipodromu baskınının başarılı olduğunu, hayvanları bir sermaye olarak görenlerin verdiği tepkiden anlayabiliyor ve bundan gelen mutluluğumuzu belirmek istiyoruz.Öncelikle protestomuzun anlık gelişmediğini daha öncesinde gerçekleşen uzun sohbetler ve planlar sonucunda piste çıktığımızı belirtmeliyiz.

''Korkutan,ürküten,insan ve hayvan canıyla oynayan tehlikeli !'' Protestomuzun başına bu sıfatları yerleştirenler kim? Bu sıfatları protestomuzun başına getirenler: doğa ve hayvan özgürlükçüsü ve canlı yaşam dostu gençlerin, eziyet ve paradan oluşan düzenlerine gerçekleştireceği yıkıcı isyanlarından korkan patronlar,sözde iş adamları, kumarbazlar ve bunların yandaş medyalarıdır.

''İYİ BAKIMIN KARŞILIĞI KIRBAÇ OLAMAZ PARA HAYVANI ESİR ALAMAZ'' pankartıyla gerçekleştirdiğimiz protestomuzun sebebi çokça açıktır. Hayvanları üzerine bahis oynanan köleler haline getiren onları mal gibi alıp satan anlayışa dur demek, bu duruma kamuoyu oluşturmak ve bu monoton döngünün yıkımı için bir adım attık.GELECEKTE GERÇEKLEŞECEĞİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ KÜRESEL ÇAPTAKİ DOĞAL YAŞAM İSYANLARINA ÜLKEMİZİ HAZIRLAMAYI BİR BORÇ BİLİYORUZ VE EYLEMLERİMİZE DEVAM EDECEĞİMİZİ BELİRTİYORUZ.

Canlı Yaşam Kuşağı