6 Ekim 2014 Pazartesi

Kurban Bayramı, hayvan özgürlükçüleri ve anarşistler tarafından eylemler ve yazılamalarla protesto edildi

Her sene olduğu gibi, bu yıl da Kurban Bayramı hayvan özgürlükçüleri ve anarşistler tarafından Türkiye'nin dört bir yanında eylemler ve yazılamalarla protesto edildi.


Galatasaray Lisesi önünde buluşan hayvan özgürlükçüleri, Tünel'e doğru sloganlar eşliğinde yürüdü. Yürüyüş esnasında Burger King'e giren hayvan özgürlükçüleri eylemini burada sürdürdü. "Kürk,deri, et hepsi cinayet", "Yaşasın hayvan özgürlüğü" sloganları eşliğinde yürüyen hayvan özgürlükçüleri Tünel'de basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Sevgi ve dayanışma mesajlarıyla hayvanların katledildiği, soykırıma uğradıkları bugün Dünya Hayvanları Koruma Günü’ne denk geliyor. Türkiye, hayvanseverler derneği açılışında hayvanların kurban edildiği bir ülke, Dostlarımızın geleceği fonlarla beslenen, hayvanlardan nemalanan bu sözde hayvan hakları kurumlarına bırakılamaz. Bu nedenle hepimize çok sayıda görev düşüyor.
Şengal’de, Kobani’de katliam için destek çağrısı yapanlar bu soykırım gününü umarsızca kutladılar, adalet, eşitlik çağrısı yapan Nesin Vakfı derneğin bahçesine katledeceği hayvanları bağladı. Yine sözde hayvan hakları dernekleri fonlarından olmamak için acısız kesim çağrısı yaptılar.

Hayvan bedeni toplumun sözde duyarlı bu kesimlerinin bile bir ranta dönüştürdüğü bir üretim ilişkisi haline geldi. Mezbahalarda her yıl milyonlarca hayvan akılalmaz işkencelerle katlediliyor. Burger King, Mc Donalds gibi şirketlerin tek geçim kaynağı dostlarımızın cesedi.

Adidas, Nike gibi şirketlerin renkli, ışıklı spotlarının arkasında acı,zulüm ve gözyaşı var. Adidas her yıl sırf kanguru derisi krampon nedeniyle yüzbinlerce kanguruyu katlediyor.

Yumurta endüstrisinde işe yaramaz sayılan erkek civcivler kıyma makinalarında parçalanıyor, dişilerin hayatı ise insanlığa hizmet yolunda heba ediliyor.

Süt endüstrisinde annelerin ürettiği süte el koyan insanlık, bebeklerini annelerinden ayırıyor. Yaşlanınca akıl almaz işkencelerle katlediyor.

Fokların, minklerin, tilkilerin diri diri derileri yüzülüyor. Ve tüm bunlara rağmen “insanlıktan” erdemli bir sözcük gibiymiş bahsediliyor.

Bebekken el konulan makak maymunları Hindistan cevizi toplamak üzere köleleştiriliyor.

Nostalji, fayton adı altında her yıl yüzlerce at büyük ızdıraplar çekerek yaşamını yitiriyor.

Doğal yaşama alanlarından koparılıp alınan yunuslar yunus parklarında esaret altında tutuluyor.

Hayvanat bahçelerinde hayvanlar esaret altında tutuluyor.

Sirk ve gösteri adı altında hayvanlara akıl almaz işkenceler yapılıyor.

Bizlere ise insan olmaktan utanmak yerine dostlarımız için savaşmak düşüyor.

BURSA

Bursa Anarşist Karnaval aktivistleri sokaktaydı. Yaklaşan kurban bayramında katledilen hayvanlar ve Kobane’de yaşanan, devletin ve Işid'in insan kıyımlarına karşı Bursa duvarlarını yazılandı.


ÇANAKKALE



İSTANBUL

Mecidiyeköy, 4. Levent, Levent, Sanayi Mahallesi, Seyrantepe hattındaki onlarca kurban pankartı imha edildi. Bir adakçının tabelaları parçalandı.


Eylemci ya da eylemciler aynı eylemi İstanbul’un Avrupa ve Asya yakasında hayvan satışı yapanlara maddi zarar verdi. “Bayrama evet, kurbana hayır !”, “Kurban cinayettir!” yazılamaları yapıldı.


ANKARA


Ankara'da ise Anarşist Tahayyül (ODTÜ Otonomu), yaşamı kurban eden dini zulmün uygulamalarına karşı yaşasın otoritelerden arınmış -özgür- yaşam!; katli vacip kılan dini manipülasyonlara karşı Kobanê’de – her yerde İsyanı büyütmeye!" diyerek yazılamalar yaptı.

* Bu haber, Vehaber.org ve Sosyalsavas.org sitelerinden derlenerek hazırlanmıştır.