13 Ekim 2014 Pazartesi

İstanbul Üniversitesi’nde 16 Günde 3. Saldırı

İstanbul Üniversitesi’nde geçtiğimiz haftalarda yaşanan saldırıların ardından okula toplu giriş yapan öğrenciler "Allahu ekber" diyen grubun satır ve sopalı saldırısına uğradı. 25’e yakın öğrenci gözaltında.


İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) sabah okula toplu giriş yapan öğrenciler "Allahu ekber" diyen bir grubun saldırısına uğradı. Saldırı sonrası okula giren polis 25’e yakın öğrenciyi gözaltına aldı.

Avukat Deniz Demirdöğen bianet'e verdiği bilgide 18 yaşından küçük bir öğrencinin Çocuk Şube’ye götürüleceğini söyledi.

Beyazıt Karakolu’nda tutulan öğrenciler buradan sağlık kontrolü için Haseki Hastanesi’ne ve Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülecek.

“Allahu ekber diyerek saldırdılar”

bianet’e konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Edebiyat Fakültesi’ne toplu giriş yapmalarının ardından saldırıya uğradıklarını anlattı. Öğrenci saldırıyı "Müslüman Gençlik adlı grubun gerçekleştirdiğini" ileri sürdü.

“Fakülte içinde satır ve sopalarla 'Allahu ekber' diyerek saldırdılar. Ardından da okula giren polisin saldırısı yaşandı. Katlara çıkan polis 22 kişiyi gözaltına aldı.

“Önceki saldırıları gerçekleştirenlerle aynı kişilerdi ama sayıları daha fazlaydı, 20’ye yakındılar.”

“Bahçede toplanmamızın ardından okulda hareket yokken polis tekrar girerek kimi gördüyse gözaltına aldı. Hala sivil polisler okulda. Kapının önünde de çevik kuvvet ekipleri var.

“30’a yakın gözaltı oldu. Saldıran gruptan da gözaltı olduğu söyleniyor.”

IŞİD karşıtı afişe saldırıyla başladı

İstanbul Üniversitesi’nde son haftalarda benzer üçüncü saldırı yaşandı.

26 Eylül’de Edebiyat Fakültesi’nde IŞİD karşıtı afişlere tepki gösteren yüzü maskeli bir grup öğrencilere saldırdı. Sonraki günlerde aynı grubun okula girmek istemesi öğrenciler tarafından engellendi.

9 Ekim’de de radikal İslamcı bir grubun saldırısına uğrayan öğrenciler ardından da çevik kuvvet tarafından darp edildi. 27 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler ilk olarak götürüldükleri Beyazıt Karakolu’nda işkence gördüklerini anlattılar.

Öğrenciler bugün saat 13.30'da Edebiyat Fakültesi önünde basın açıklaması yapacak. (BK)

Kaynak: Bianet

* Fotoğraf: Arşiv / AA