8 Eylül 2014 Pazartesi

Halkalı'da İnşaat İşçileri Çalışma Koşullarına Karşı Yolu Kapattı

Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan işçiler, çalışma koşullarını protesto etmek için yol kapattı.


Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan işçiler, çalışma koşullarını protesto etmek için yol kapatıp eylem yaptı.

Yaklaşık 3 bin 500 işçinin çalıştığı inşaatta TEM’i kapatan işçilerin talepleri yönetime iletildi ve kabul edilmesi bekleniyor.

İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) yaptığı açıklamada, işçilerin uzun süreden beri, kaldıkları koğuşlardan, verilen yemeklerden ve güvenliksiz çalıştırılmaktan dolayı şikayetçi olduklarını belirtti.

İşçilerin yemeklerinde kurt ve böcek çıktığı ifade edildi.

"Torunlar şantiyesinde gerçekleşen işçi ölümleriyle beraber bu sabah öfke tepe noktasına ulaştı. Öğlen saatlerinde şantiyedeki çalışma koşulları ve cinayetlere karşı kendiliğinden gelişen eylem bir anda büyüdü. Defalardır yönetime ifade edilen isteklerinin koşulsuz kabul edildiği idarece işçi temsilcisi arkadaşlarımıza bildirildi.

"Bir yıldır devam eden şantiyede bu süre boyunca 5 iş cinayeti işlendi. Şantiyede çalışan 5000 işçinin tümü şu anda eylem ve toplantı halinde. İsteklerini düzenleyerek yazıyorlar, idareciler sırayla hepsini kabul ediyor."

Kaynak: Bianet