9 Eylül 2014 Salı

Halkalı’da Direnen İşçiler 14 Maddelik Talep Listesini Kabul Ettirdi

Çalışma koşullarının ve yemeklerin düzeltilmesi ve maaşlarının düzenli yatırılması için dün eylel yapan Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesi işçileri, taleplerini kabul ettirdi. Taraflar yeni anlaşma imzaladı.


Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan işçilerin çalışma koşullarının düzeltilmesi, yemeklerin düzeltilmesi ve maaşların düzenli yatırılması gibi taleplerle dün gerçekleştirdikleri eylem bugün başarıya ulaştı.

Yaklaşık 3 bin 500 işçinin çalıştığı inşaatta TEM’i kapatan işçiler, koğuşların insani koşullarda olmaması, yemeklerden kurt çıkması gibi pratik sorunların yanı sıra maaşlarını da düzenli alamadıklarını açıklamışlardı.

14 maddelik anlaşma

İşçilerin kendi aralarında oluşturdukları 10 kişilik bir komite bugün avukatlar ile masaya oturarak 14 maddelik isteklerini dile getirdi. Çift taraflı olarak kabul edilen anlaşmanın maddeleri bugünden itibaren yerine getirilmeye başlandı.

bianet’e konuşan inşaat işçisi Cengiz Bilici işçi arkadaşlarının taleplerini şu şekilde dile getirdi:

- Şantiye alanında bulunan yatakhanelerin düzeltilmesi

- Yemekhanenin insan onura yakışır hale gelmesi

- Maaşlarının düzenli yatırılması

- SSK’larının doğru bir şekilde yatırılması

- Şantiye alanına iki adet bilgisayar konularak işçilerin kendi maaş ve SSK takiplerini yapabilmeleri

- Şantiye alanında bulunan kantinin fiyat listesinin piyasaya uygun olarak düzenlenmesi

- Taşeronların, işçilere sattığı iş güvenliği malzemelerinin (baret, önlük, çizme vb.) parasını işten ayrılan işçilere geri verilmesi

- Asansör, yük taşıma araçları gibi makinelerin sıkı bir şekilde güvenliğinin sağlanması

Koğuşa buzdolabı geldi

Bilici, dün gerçekleştirdikleri eylemin ardından yemeklerin daha düzgün çıktığını, odalarına buzdolabı ve elbise dolabı geldiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Bianet