27 Eylül 2014 Cumartesi

Başkan, Oruç Baba Parkı'na Tekke Yapılmayacağını Açıkladı

Mahallelinin Oruç Baba parkına tekke ihyasına karşı verdiği mücadele sonucunda Fatih Belediye Başkanı Demir, parka gelerek "Burası park olarak kalacak" dedi.


İstanbul Şehremini'ndeki Oruç Baba parkına tekke ihyasına karşı verilen mücadele sonucunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, parka gelerek "Burası park olarak kalacak" dedi.

Şu anda parkta belediye ekipleri iş makineleri ile bekliyor, çevik kuvvetin gelmesiyle birlikte inşaata başlayan vakfın parktan gönderilerek parkın halka açılması bekleniyor.

Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı, halkın park olarak kullandığı Oruç Baba Parkı'nda Ümmi Sinan Tekkesi'nin yeniden inşa etmek istiyor.

Mahalleli ise 3. İdare Mahkemesi'ne Vakıflar Genel Müdürlüğünü'nün 10 yıllığına Geylani Vakfı ile imzaladığı 10 yıllık tahsis ve kira protokolünün iptali için dava açtı.

Mahkeme süreci devam ederken Geylani Vakfı, arsaya "İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun 1675 Sayılı Kararıyla, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı Türk ve İslam Eserleri Müzesi Sorumluluğunda Arkeolojik Kazı Sahasıdır. Girmek Yasaktır" yazılı bir tabela koyarak parka girişi kapattı.

Geçtiğimiz hafta parkın çevresini demir perdeyle çevreleme işlemi zabıta ekipleri tarafından, izinlerin eksik olduğu gerekçesiyle durdurulmuştu.

Dün akşam da Ümmü Sinan Tekkesi'nin kalıntılarının çıkarılması için arkeologlar olmadan başlatılan kazı çalışması üzerine mahalleli eylem yaptı.

Mahalle sakinlerinden Ayşe Yılmaz, sabah saatlerinde Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in parka gelerek "Ben olduğum müddetçe bu parka hiçbir şey yapılamayacak. Siz de parka gireceksiniz" dediğini aktardı.

Ayşe Yılmaz, "Mustafa Demir, halkın buradaki mücadelesini görünce arada kaldı ve bizim tarafımıza dönmek zorunda kaldı. 9 Ekim'de de duruşmamız var. Protokolü iptal ettirmeyi umuyoruz" dedi.

2 bin 348 metrekarelik park alanı ekim 2013'te Geylani İlim Kültür ve Eğitim Vakfı'na tahsis edilmişti.

Kaynak: Bianet