27 Ağustos 2014 Çarşamba

Kadın Örgütleri İtiraz Etti, Y.K. Tutuklandı

Hasret K.’yi 43 yerinden yaralayan Y.K., Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun suç duyurusu üzerine tutuklandı. Kadınlar "Demek ki koruma kararını ciddiyetle uygulamak için ortalığı ayağa kaldırmak gerekiyor” dedi.


İstanbul’da boşanmak isteyen karısı Hasret K.’yi tornavidayla 43 yerinden yaralayan Y.K., Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Önlem Grubu’nun suç duyurusu üzerine tutuklandı.

Y.K., Hasret K.’nin aldığı ölümcül darbelere ragmen serbest bırakılmış, tutuklanması için yapılan itiraz da reddedilmişti.

Dün Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu İstanbul Anadolu Adliyesi’nin önünde bir basın açıklaması yaparak suç duyurusunda bulunmuş, Hasret K. ile birlikte Y.K.’nin stutuklanmasını talep etmişti.

Y.K. bugün tutuklandı. Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu, yaptığı açıklamada “Bu kararı aldırmak için bu kadar çaba göstermek zorunda kalmamız utanç verici. Ancak bu durum bize gösteriyor ki koruma kararını ciddiyetle uygulamak için, karakolların görevini yapması, mahkemelerin potansiyel katilleri bırakmaması için ortalığı ayağa kaldırmak gerekiyor” dedi.

Ayrıca konunun basına yansımasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’ndan görevlilerin Hasret K. için bir sığınmaevi ayarlandığı, ancak Hasret K.’nin bunu reddettiği belirtildi.

Kadın Cinayetlerine Karşı Acil Eylem Grubu’nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Kadınların korunması, erkeklerin engellenmesi ve karakolların, mahkemelerin gereklerini yerine getirmesi için konunun basına yansıması gerekiyor. Aile Bakanlığının sığınak için Hasret’in kapısına gelmesi için de böyle. Hasret’i 43 yerinden yaralayan Yakup Kara’yı ve Sena’yı 17 yerinden bıçaklayan ve sakat bırakan Osman’ı tutuklamayan, engellemeyen aynı devlet mekanızması!

Meclis toplansın, Acil önlem alınsın!”

Kaynak: Bianet