1 Haziran 2014 Pazar

Eski Moda Karakolu işgal edildi ve polis terörü bellek müzesi yapıldı

İşgalcilerin ulaştırdığı açıklamayı aynen yayınlıyoruz: (Fotoğraflar burada)
Berkin'den Alexis'e, Festus'dan katledilen hayvanlara devlet terörünün katlettiği yüzlerce cana selam olsun!

Adres: Mühürdar Karakolu Sokağı No:38 (Moda Cd. üzerindeki Halkbank/Denizbank'ın karşısındaki sokak)

''siz iktidar olanlar, iktidarınız ne anlama gelir gözlerimizin içine bakmaya, bizimle konuşmaya, nefes almaya cesaretiniz yoksa? bir madende yüzlerce canını kaybetmiş bir genç kadının acısından korkup, çok korkup saldıracak kadar çaresizseniz, iktidarınız ne anlama gelir!

İktidarınız ve iktidarınızı korumak için sonuna kadar kullandığınız şiddetiniz, dünyayı yıkılmanın eşiğine getiren "kutsal" şiddetiniz. yarattığınınz çöpün içinde boğulmaya mahkumsunuz!

İşgale karşı işgal!

bizler bir çöpün saldırısı altındayız. her gün biraz daha büyüyen ve kokuşan bir çöp dağı üzerimize geliyor. bir çöküşün eşiğindeyiz ve artık saklanacak, nefes alacak bir yerimiz kalmadı. bir adım daha geri atmıyoruz. o halde, "yavaş yavaş aşmalı çirkinliği", çöp makinesinin merkezine giriyoruz durup bakmak için yanıbaşımızdaki dostlara. nefes almak için biraz, öpülebilsin diye kalbin tam ortasından, bu eski karakolu işgal ediyoruz, polis terörü müzesi yapıyoruz!

parklarımızı, meydanlarımızı, sokaklarımızı, evlerimizi, atölyelerimizi, ruhlarımızı ve beynimizin en karanlık köşelerini işgal eden bu çöp makinesine, bu polis devletine karşı, geri çekilecek bir yerimiz, nefes alacak bir köşemiz, sığınacak bir mağaramız kalmadı. köleliğin, şiddetin, çöküşün, tutsaklığın mekanı bu eski karakolu işgal ederek, devlet terörü müzesine çevirerek bir bellek yaratmak istiyoruz. gönül isterdi ki bunu işleyen bir emniyet müdürlüğünde yapalım, ama silahlarınız var ve bizi vuruyorsunuz.

bütün ötekiler, yalnızlar, böcekler; hepimiz biliyoruz kesişmemek için bu çirkinlikle, çöple, oldukça az yer kaplamak için sığınağımızı kendi içimize kuruyoruz. ama bir başımıza nefes almaya çalışırken bulacağımız şey daha önce hiç denenmemiş tutsaklıklar olabilir, gelin birlikte özgürleşelim, birbirimize nefes olalım! "tanırısını arayan tükenmiş hakikatler çağında"; gerçeğin, özgürlüğün, neşenin ve deliliğin işçisi olalım. bedenimize ve ruhumuza yapışmış ve bizi zehirleyen bu çöpü birlikte kazıyalım!''