4 Haziran 2014 Çarşamba

Amasya'da Benzinliğe Karşı Park Direnişi

Amasya’da halkın park olarak kullandığı ağaçlık alanın etrafı akaryakıt istasyonu yapılmak üzere çevrilince Amasyalılar yeşil alanına sahip çıktı. Dün akşam başlayan Amasya park nöbeti sürüyor.


Polis silah çekti



Amasyalıların Borsa İlköğretim Okulu karşısındaki parka girerek şirketin çalışmalarını durdurdu, inşaat bariyerlerini yıktı. Polisin müdahalesi sırasında bir memurun silah çekerek halkı korkutmaya çalıştığı görüldü.

Amasya’da 31 Mayıs günü Gezi Direnişi’nin yıldönümü Amasya’nın merkezi meydanı Anıt Meydan’da yapılmıştı. Anma eyleminden birkaç gün sonra bir zamanlar yeşilliğiyle ünlü olan kentte gittikçe azalan yeşil alanlardan biri daha şantiye alanı haline getirilince Amasya’nın Gezi Direnişi başladı.

137 ağaç bulunuyor



Direnişe katılanlar Borsa İlkokulu’na 50 metrelik mesafede bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’na (TCDD) ait 3,5 dönümlük arsanın bir petrol şirketine satıldığı ve oradan da ihale ile 49 yıllığına başka bir şirkete kiraya verildiği iddia ediyor. Alanda 137 adet ağaç bulunuyor.

Sosyal medyadan çağrı



Halkın müdahalesine kadar geçen sürede kesilen ağaçların yerine yeni fidanlar dikildi. Dün akşam saat 21.00’da nöbet başladı, dayanışma kuruluyor.

Dün gece başlayan nöbete sosyal medyada Twitter’da @amasyadayanisma hesabı açıldı, #direnamasya üzerinden çağrı yapıldı. Gezi Direnişi döneminde açılan Facebook hesabı Diren Gezi Parkı- Amasya yeniden kullanılmaya başlandı.

Kaynak: Bianet