5 Haziran 2014 Perşembe

3. Havalimanına Karşı Doğa Aşkına Yürüyüş

Kuzey Ormanları Savunması İstanbul’a can veren su havzalarını ve son tarım alanlarını yok edeceğini söylediği 3. havalimanının temel atma töreninin yapılacağı 7 Haziran'da Tünel'de yürüyüş gerçekleştirecek.


Kuzey Ormanları Savunması (KOS) 3.  havalimanının temel atma töreninin yapılacağı 7 Haziran günü saat 18.30’da İstiklal Caddesi Tünel’de yürüyüş düzenliyor.

"3. havalimanı cinayetine karşı doğa, yaşam, insan ve hakikat aşkına buluşuyoruz” diyen KOS “Ölüm, talan, yalan ve yıkım lobisine karşı doğayı, yaşamı, insanı ve hakikati savunanları” yürüyüşe çağırdı.

KOS çağrı metninde havalimanının 20 bin futbol sahası büyüklüğündeki ormanlık alanı; 70’ten fazla hayvan türünü, sayısız endemik bitkiyi, İstanbul’a can veren su havzalarını ve son tarım alanlarını yok edeceği belirtti.

“İstanbul halkı kulak ver: Kuzey Ormanları senin; Kuzey Ormanları Savunması sensin” diyen KOS yürüyüşe katılacaklara şöyle bir çağrı da yaptı.

“Eylemde KOS’un kalkan, döviz, pankart, bayrak ve ağaç-insan gibi çok miktarda görseli olacak. Katılacak forum, dayanışma ve gruplardan eyleme flamasız ancak konuyla ilgili kendi döviz ve küçük el pankartlarıyla katılmalarını rica ediyoruz.”

* Fotoğraf: 22 Aralık 2013 / İstanbul Kent Mitingi

Kaynak: Bianet

Eylemin çağrı videosu şuradan izlenebilir.