1 Haziran 2014 Pazar

126 Gözaltı, 13 Yaralı, "İstanbul Huzurlu"

Gezi direnişinin birinci yıldönümünde İstanbul’da yapılan eylemlerde 126 kişi gözaltına alındı, 13 kişi yaralandı. Taksim'de polisleri ziyaret eden İstanbul Emniyet Müdürü Altınok "İstanbul’a huzur ve güven yakışıyor” dedi.


Gezi direnişinin birinci yıldönümünde İstanbul’da yapılan eylemlerde çok sayıda kişi gözaltına alındı ve birçok kişi yaralandı.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) 126 kişinin gözaltında olduğunu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ise 13 kişinin yaralandığını söyledi.

Dün Taksim’de görev yapan polisleri ziyaret eden İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Altınok da “Güzel bir gün geçirdik. İstanbul’a huzur ve güven yakışıyor” dedi.

Yedi avukat gözaltına alındı

Dün gün boyunca ÇHD İstanbul kriz masasına 203 gözaltı bildirildi. Gün sonunda yapılan açıklamada Taksim, Beşiktaş, Bağcılar karakolları ile Vatan emniyet müdürlüğünde toplam 126 kişi gözaltında olduğu belirtildi.

Ankara, İzmir, Adana ve İstanbul'da ise üçü yönetici olmak üzere yedi ÇHD'li avukat gözaltına alındı.

İstanbul’da ÇHD’li avukatların darp edilmesi bianet kameralarına böyle yansımıştı:



İHD: 13 yaralı

İHD İstanbul Şubesi, 13 kişinin yaralandığını açıkladı.

İHD’nin yayımladığı yaralı listesi şöyle:


Altınok: Dört polis yaralandı


İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, dün gece Taksim Meydanı'nda polislerini ziyaret etti. Altınok şöyle konuştu:

“İstanbul halkı gayet huzurlu ve güzel davrandı. Bu eylemlere fazla iştirak etmedi. Polis arkadaşlarımızla fazla kaza bela olmadan güzel bir gün geçirdik. İstanbul’a huzur ve güven yakışıyor.

“İstanbul’un huzurunun ve güveninin daim olması hem Türkiye için hem İstanbul’da yaşayan bizler için çok önemli. Bütün İstanbullu hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Memur arkadaşlarımıza, polis arkadaşlarımıza, rütbeli arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

“Yaralanan arkadaşlarımız oldu, bir kurşunla yaralanan polis arkadaşımız oldu, molotofla yaralanan bir emniyet müdür yardımcısı arkadaşımız oldu, 4 tane memurumuz yaralandı. Onlara da acil şifalar dinliyorum. Gayet güzel bir uygulama yaptık. Şu an tam rakam belli değil ama 120 civarında bir gözaltı oldu.”

Kaynak: Bianet


Polisin gazetecilere saldırısı