23 Mayıs 2014 Cuma

Katletmeye doyamayanlar 24 saatte iki kişinin ölümüne sebebiyet verdi

Okmeydanı'nda dün akşam yaralanan ve kimliği belirlenemeyen şahıs yaşamını yitirdi. 24 saatte polis şiddeti nedeni ile hayatını kaybeden insanların sayısı ikiye çıktı. Kaç hayvanın öldüğü ve zarar gördüğü ise bilinmiyor.


Okmeydanı'nda dün Uğur Kurt'un öldürülmesinin ardından sokağa çıkan halka yönelik polis saldırısı sırasında yaralanan bir kişi hayatını kaybetti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Dün akşam yaralanan kişi vefat etti" açıklaması yaptı.

Şahsın üzerinden herhangi bir kimlik çıkmadığı için kimliği belirlenemezken, cenazesi Okmeydanı SSK hastanesinde bulunuyor.

ETHA'ya açıklama yapan ÇHD üyesi Avukat Günay Dağ, şahsın Suriyeli olabileceğinin söylendiğini aktardı. Üzerinden kimlik çıkmadığını ve hastaneye herhangi bir başvuru gelmediğini söyleyen Dağ, "Sağ gözüne şarapnel parçası gelmiş. Hastaneye getirildiğinde kalbi durmuştu. Kalp masajı ile döndürüldü, sonra tekrar durdu, tekrar döndürüldü. Şarapnel parçası çıkarıldı. Beyninde ödem oluşmuş. Beyin kanaması vardı ama tansiyon düşüklüğü nedeniyle müdahale edilemedi. Bu sabah da 10.30 civarında yaşamını yitirdi" dedi.

Kaynak: ETHA