1 Nisan 2014 Salı

1 Nisan'da Milano Sirki'ne hesap sormaya

Geçtiğimiz günlerde hayvan zulmünü ifşa eden eylemcileri çivili sopalarla darp eden İzmir'deki Milano Sirki, 1 Nisan günü 13:00'te Balçova Kipa'da Anti-Faşist Hareket tarafından protesto edilecek.


Hayvanlar üstünde kullandıkları çivili sopalar, kırbaçlar, satırlar meydana çıktı. Perde arkasında hayvanlara vurulan çivili sopalar bu kez o hayvanların hakkını arayan insanlara doğrultuldu. 6 eylemci başından yaralandı, bazıları hastaneye kaldırıldı. Sivil polis son saldırıya seyirci kaldı. 


Barışçıl bir eylem bile bu kadar şiddetle bastırılmaya çalışılıyorsa belki de bazen anladıkları dilden konuşmak gerekecektir. İşleri sirkse sirklerini başlarına yıkmak, güçleri kölelikse köleleri ellerinden almak... Hayvanlar binlerce yıldır insan hükmü altında kan ağlıyor ve biz daha yeni başlıyoruz.


İzmir Anti-Fa 1 Nisan eylem çağrısında şu cümlelere yer verdi: "Türcülük faşizmdir. Bu mücadele bir sömürü olması bakımından anti kapitalist bir mücadeledir. Kapitalizme ve faşizme hiç bir alanda geçit vermeyeceğiz!"