6 Nisan 2014 Pazar

3. Köprü inşaatı doğayı da işçileri de katlediyor

İstanbul’da inşaatı devam eden 3. Köprü’nün Reşadiye-Çamlık bağlantı yolu üzerindeki 35 No’lu viyadüğünün başlık kirişinin beton dökümü esnasında kalıbın açılması ile meydana gelen göçükte elli metreden toprak zemine düşen 3 işçi enkaz altında kaldı. Yapılan kurtarma çalışmaları sonucu 48 yaşındaki Lütfi Bulut, 50 yaşındaki Yaşar Bulut ile iki gün önce işe başlayan Kahraman Baltaoğlu’nun cansız bedenlerine ulaşıldı.


Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Elvan ve Belediye Başkanı Topbaş'i istifaya cagiran İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi aciklamasinda insaatlar surdukce olumlerin devam edecegine vurgu yapti:

"Yeni Türkiye”nin büyüyen ekonomisinin lokomotif sektörü inşaattı. Büyüme ki, doğaya, tarihe ve insana yer olmayan bir büyüme. Ve bu büyüme onlarca inşaat işçisinin canı ve acısı üzerinden yükseliyor. İstanbul’un 3.Köprü’sü, parıltılı binaları ve AVM’lerinin arkasında binlerce ölü işçi olan bir büyüme... İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi olarak 2014’ün ilk üç ayında tespit edebildiğimiz 276 iş cinayetinde en az 80 inşaat işçisi can vermişti. Nisan ayında ilk beş gününde de 3. Köprü işçileriyle beraber 7 inşaat işçisi daha can verdi... Uyarıyoruz, inşaatlar başta olmak üzere iş cinayetleri artarak devam edecek..."

Kaynak: Yangin Kulesi