5 Ocak 2014 Pazar

'Uyan Berkin, iyi ki doğdun'

Berkin Elvan, yeni yıla da yeni yaşına da Okmeydanı Eğtimi ve Araştırma Hastanesi'nde yaşam mücadelesi vererek girdi. 15. yaşına komada giren Berkin için liseliler, hastane önünde balonlar ve dilek fenerleri uçurdu, Berkin bir an önce uyansın, direnişe katılsın diye.


Haziran isyanı sırasında polis tarafından gaz bombası ile vurulan Berkin Elvan, 15. yaşına komada girdi. "Uyan Berkin, iyi ki doğdun!" diyen liseliler ve dostları ellerinde balonlarla Berkin'in yattığı Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaparak Berkin Elvan'ın doğum gününü kutladı.

Lise öğrecileri, Partizan okurları, Öğrenci Kolektifleri üyelerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi hastane önüne geldi. Lise öğrencileri Berkin için getirdikleri doğum günü pastasını hastane önüne bıraktı, babasına ise çiçek verdi. Liseliler, Berkin uyanana kadar ziyaretlerini sürdüreceklerini belirttiler.

Partizan okurları, "Berkin Elvan onurumuzdur", Öğrenci Kolektifleri ise "Uyan Berkin, iyi ki doğdun. Güzel yarınlarda büyüyeceksin" yazılı pankart açtılar. Öğrenci Kolektifleri, Berkin Elvan'ın ekmek almak için çıktığı sokakta polisin attığı gaz bombası sonucu yaralandığını hatırlatarak, doğum günü pastasının yanına ekmek bıraktı.

Sık sık "Berkin Elvan onurumuzdur", "Uyan Berkin hepimiz seninleyiz" sloganlarını atan Öğrenci Kolektifleri üyeleri, basın açıklaması yaptı. İlbe Özçelik, Berkin'in bir yıl önce 6 Haziran sabahı Okmeydanı'nda ekmek almaya gittiği sırada polisin attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesi sonucu yaralandığını hatırlattı. Özçelik, Berkin'in o gün 14 yaşında olduğunu ve 204 gündür hastanede yaşam mücadelesi verdiğini belirtti.

Berkin'i kafasından vuranların sokakta elini kolunu sallayarak gezdiğini söyleyen Özçelik, "Ayakkabı kutularında 4.5 milyonlar çıkanların evlerinde sefa sürdüğü, masum çocukların kafalarından vurulduğu bu düzenden hesabı direnişin simgesi Berkin soracak, biz soracağız" dedi.

Gençler, açıklamanın ardından ellerindeki balonları uçurarak "İyi ki doğdun Berkin, bizimle güzel günlere büyümen dileği ile" dediler. Ardında da Berkin'in bir an önce uyanması için dilek tutuldu, dilek fenerleri uçuruldu.

Kaynak: ETHA