22 Aralık 2013 Pazar

Polis saldırmadan duramadı; İstanbullular ekolojik tahribata, yağmaya karşı buluştu

İstanbul kent mitingi için toplanan binlerce kişiye polis biber gazı, plastik mermi, ses bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Aralarında çocukların da olduğu kitlede panik yaşandı. Yarım saat sonra polisin çekildiği anonsu yapıldı. 


KADIKÖY MİTİNGİ: İstanbullu Kentine Sahip Çıktı (Detaylı haber)

Binlerce İstanbullu “İstanbul Biziz, İstanbul Bizim” sloganıyla çağrısı yapılan İstanbul Kent Mitingi için bugün Kadıköy’deydi. Mitingin başlamasına yakın, alana girişlerin bir yandan devam ettiği 14:30'da polis bir anda müdahalede bulundu. Yaklaşık yarım saat süren saldırı, miting görevlilerinin çağrıları sonucu polisin geri çekilmesiyle sonlandı.

Mitinge giriş noktasındaki arama noktasında yaşanan gerginliğin ardından polis plastik mermi atmaya, alanın girişindeki bazı gruplar da polise taş atmaya başladı.

Miting görevlileri, kitle ile polis arasında zincir oluşturmuşken polis, Boğa'dan alana gelen gruplara ve arama noktasındakilere tazyikli su, plastik mermi ve ses bombasıyla saldırdı.

Mitingteki çok sayıda çocuk ve yaşlı da gazdan etkilendi ve mitingi terk etti.


Haldun Taner Sahnesi'nin önünde duran polis bir süre daha biber gazı atmaya devam etti. Ardından sahneden mitinge devam edildiği, çevik kuvvet polisinin çekildiği anonsu yapıldı. Miting konuşmalar ve konserlerle sürdü. Polis, miting sonuna dek iki TOMA ile Beşiktaş iskelesi önünde bekledi.

Gazdan etkilenen bir kişi yoğun bakımda

İstanbul Kent Mitingi'nin hesabından yapılan açıklamada polis saldırısı sonucu Elif Çermik adlı kadının kalbinin durarak hastaneye kaldırıldığı, yoğun bakıma alındığı duyuruldu.

"İstanbulKentMitingi ‏@kentmitingi
Bugün polis saldırısı sırasında Elif Çermik'in kalbi durmuş, hastaneye kaldırılmıştır.Yoğun bakımdadır. Kendisine acil şifalar diliyoruz..."


Herkes Kadıköy'de

Kent Hareketleri, Kuzey Ormanları Savunması ve Forumlar Arası Kentsel Dönüşümle Mücadele Çalışma Grubu’nun düzenlediği mitinge aynı zamanda çağrıcı olan onlarca meslek örgütü, siyasi parti, sendika, mahalle ve ekoloji örgütü ile üniversite öğrencilerinin, feministlerin, anarşistlerin, ekolojistlerin, eşcinsellerin, hayvan hakları/özgürlüğü aktivistlerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi ve kurum katıldı.



Miting için Haydarpaşa Numune ve Söğütlüçeşme’de buluşan insanlar iki koldan yürüyerek Kadıköy Meydanı’na ulaştı.

Kaynak: Bianet
* Fotoğraf: ETHA

* Sendika.org'un detaylı haberine ve derlediği fotoğraflardan oluşan galerisine ulaşmak için tıklayın.