2 Aralık 2013 Pazartesi

Mahkeme Heyeti Ethem Sarısülük Davasından Çekildi

Ethem Sarısülük’ü vurarak ölümüne neden olan polis Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davada mahkeme heyeti avukatların tarafsızlık itirazları üzerine dosyadan çekildi.



Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Ethem Sarısülük davasının bugünkü üçüncü duruşmasında mahkeme heyeti avukatların tarafsızlık itirazları üzerine dosyadan çekilme kararı ararı. Heyet dosyayı bir üst mahkeme olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

Adliye önünde Sarısülük için toplananların karşısında polisler bekliyor.

Duruşmada Ethem Sarısülük’ü vurarak ölümüne sebep olan polis Ahmet Şahbaz Urfa’dan telekonferans sistemiyle ifade verdi. Önceki duruşmadaki gibi peruk ve gözlük takarak ifade veren Şahbaz’ın ilk kez kimlik tespiti yapıldı.

Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar "Dosyada fotoğrafı yok.Şahıs gerçek sanık mı karşılaştırmak istiyoruz" dedi.

İddianamenin okunmasının ardından sanık Şahbaz yazılı savunmasını mahkemeye verdi. Savunmasında "Maktulün ölümünde benim hiç bir kusurum yoktur.Ölümüne sebebiyet verenler bana taş atanlardır" ifadeleri yer aldı.

Duruşmayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkçü'nün de arasında bulunduğu çok sayıda kişi takip etti.

Kaynak: Bianet

ETHA'nın duruşmanın detayları ile ilgili hazırladığı habere ulaşmak için tıklayın.

bianet'in duruşmanın detayları ile ilgili hazırladığı habere ulaşmak için: Uyuyan Savcı ve "Mağdur" Sanık