9 Eylül 2013 Pazartesi

“Adalet” Eylemine Polis Saldırdı

86 gündür komada olan 14 yaşındaki B.E. için yapılan eyleme Okmeydanı’nda polis müdahale etti. 10 eylemci ile bir polis yaralandı; üçü çocuk beş kişi de gözaltında. Yaralananlar arasında kanser hastası Mete Diş de var.

14 yaşındaki B.E. için yapılması planlanan “adalet yürüyüşüne” polis saldırdı. Avukat Evrim Deniz Karatana, bianet’e yaptığı açıklamada, “B.E.’nin vurulduğu yerde başka gençleri vuruyorlar şimdi” dedi.

Bu sabah, Okmeydanı’ndan Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne dek el ele “adalet zinciri” oluşturmak üzere toplananları polis engelledi ve yürümelerine izin vermedi.

Saat 10.00 sıralarında Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’ndeki sağlık ocağı önünde bir araya gelen kitle dağılmayınca polis gaz bombası ve tazyikli suyla saldırdı. Bazı eylemciler polise taşla karşılık verdi. Mahallede barikatlar kuruldu, polis saldırısı TOMA’lardan sıkılan tazyikli suyla devam etti.

Gaz bombası 10 kişiyi yaraladı

TOMA’lar, evlerinden slogan atarak destek veren mahalle sakinlerinin evlerinin içine de tazyikli su sıktı.

Saldırı sonrası İdil Kültür Merkezi’ne giden Avukat Karatana, polisin kültür merkezini abluka altına aldığını, camlara bile gaz bombası atıldığını söyledi.

Karatana, “Kaburgasından, kolundan, bacağından yaralanan yaklaşık 10 kişi var. Hepsi gaz bombası isabet etmesi nedeniyle yaralandı” dedi.

Mete Diş’e plastik mermi

Yaralılar Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Başından yaralanan Erkan Munar, hastanenin Beyin Cerrahisi bölümünde tedavi altına alındı. 35 yaşındaki Munar, tomografisi çekildikten ve başına dikiş atıldıktan sonra taburcu edildi.

Bir polis de kolundan yaralandı.

Okmeydanı’nda oturan ve 24 Mayıs’ta kanser hastası olduğu için tahliye edilen Mete Diş de polis saldırısı sırasında yaralandı. Diş’in yüzüne pencereden baktığı sırada plastik mermi isabet etti.

Avukat Aycan Çiçek, İstanbul Adliyesi önünde eyleme katılmak için bekleyen beş kişinin gözaltına alındığını ifade etti. Çiçek gözaltındakilerden üçünün çocuk olduğunu, çocukların Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’ne gönderildiğini söyledi.

86 gündür komada

14 yaşındaki B.E. 16 Haziran’da Gezi direnişi sırasında başına isabet eden gaz bombası kapsülü ile ağır yaralanmıştı. Beyin kanaması geçiren B.E. iki kez ameliyat oldu.

B.E. o tarihten beri Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde uyutuluyor. Doktorlar, durumunda bir değişiklik olmadığını belirtiyor.

Kaynak: Bianet