21 Haziran 2013 Cuma

İsmet Berkan, tekme atıp ölümüne neden olduğu köpek için “inşallah ölür" dedi.

Hürriyet köşe yazarı İsmet Berkan, Perşembe sabahı (20.06.2013) Bebek sahilinde koşarken kendi köpeğine havladığı için, birkaç sokak köpeğine kızdı ve içlerinden küçük olana tekme atarak ölümüne neden oldu. 


İsmet Berkan’ın attığı tekmeden can havliyle kaçarken bir arabanın altında kalarak ezilen Fındık, 15 dakika can çekiştikten sonra hayata gözlerini yumdu. Fındık’ın arkadaşı olan köpek ise Fındık ölene kadar başından ayrılmadı. Olaydan etkilenen çevredekiler ve şoför gözyaşlarını tutamazken, görgü tanıkları İsmet Berkan’ın kendi cins köpeğini kastederek “Bununla onu bir mi tutuyorsun”, “Oh iyi oldu, bunu hak etmişti”, “İnşallah ölür”, “Zaten hayvansever değilim” gibi açıklamalarda bulunduğunu söyledi. Yaşananlar polis tutanağına geçerken, köpeğe çarpan aracın sahibi Tevfik Dündar ve görgü tanığı Ali Özbek daha sonra Arnavutköy Karakolu'na giderek İsmet Berkan’dan özellikle şikayetçi oldu.



Köpeğe çarpan aracın sahibi Tevfik Dündar “Bu sabah ailecek sahile gezmeye gitmiştik fakat mahvolduk. İsmet Berkan denilen şahsın köpeklere ani hareketler yaptığını gördüm ve ardından 3 köpek Berkan’dan kaçarken arabanın önüne atladı. 2’sine çarpmaktan son anda kurtuldum fakat küçük olan arabanın altına girdi. Çevreden bir anne ve oğlu yardıma koştu ve köpeğin başından ayrılmadılar. Yardıma koşan ve olaya şahit olan Ali Özbek isimli gencin İsmet Berkan’ın peşinden gittiğini gördüm, ona “Ölürse ölsün, zaten sokak köpeği” demiş. Olaya şahit olan taksi şoförleri ve halkta çok fazla tepki verdi. Karakolda şikayetçi olurken bir memur bundan bir şey çıkmaz dedi. Ona 60 yaşında olduğumu ve haklarımı çok iyi bildiğimi söyledim ve arabamdaki hasar için şikayetçi oluyorum dedim. Oysa derdim para pul değil, İsmet Berkan gibi insanların cezasını çekmesini ve adaletin yerini bulmasını istiyorum. Kazanılan tazminatı da sokak hayvanlarına bağışlayacağım.” dedi.

Görgü tanığı Suzan Noras ise “İsmet Berkan kendi köpeğini çekiştirerek arkasına bile bakmadı, ardında can çekişen bir hayvan bıraktı. Fındık’a çarpan adam ise vicdan azabından mahvoldu.” dedi


Olayın sosyal medya da duyulmasının ardından Hürriyet gazetesi yazarı Ömür Gedik de Twitter’dan olayı kınadı, fakat çok geçmeden attığı tweeti sildi.


Yeryüzüne Özgürlük Derneği’nden Burcu Çelik ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Avukat Hülya Yalçın, sokak hayvanlarının korunmasından sorumlu olan Beşiktaş Belediyesi’nin de bu davada yanımızda olması için çağrı yapıyoruz dedi. Olaya şahit olan Suzan Noras ve hayvan hakları savunucusu Defne Arsoy da hukuki süreçte konunun takipçisi olacağını açıkladı.


İsmet Berkan Twitter hesabından "@ismet_berkan" olayla ilgili hiç bir açıklama da bulunmadı. Ömür Gedik'in attığı tweet'in kaldırılmasına ise insanlar tepki gösterdi.