19 Ocak 2013 Cumartesi

Katil Devlet Hesap Vermiyor

Hrant Dink’i katledilişinin altıncı yılında anmak ve bu cinayetin gerçek sorumlularının hâlâ hesap vermemiş olmasını protesto etmek için binler yine sokaklara çıktı.


Farklı kollardan Agos’a yürüyen kalabalık kortejlerden “Hepimiz Hrant’ız, hepimiz Ermeniyiz” sloganları yükseldi.

Kortejlerin en önünde Dink ailesi, Cumartesi Anneleri ve siyasi cinayetlerde yaşamını yitirenlerin aileleri yer aldı.

Nor Zartonk, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Halkevleri, ÖDP, TKP, ESP, Öğrenci Kolektifleri, Gençlik Muhalefeti, Kaldıraç, BDSP, ve Mücadele Birliği üyelerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, Hrant Dink’i katledilişinin altıncı yılında anmak ve katliamı protesto etmek için İstanbul Şişli’deki Cevahir AVM önünde toplandı.

13.30′da yolu trafiğe kapatan ve sayısı giderek artan kitle “Katil devlet hesap verecek” sloganlarıyla Agos’a doğru yürüyüşe geçti.

Kitle, en önde ”Hrant, hesabını soracağız” yazılı siyah bir pankart açtı. Pankartta Hrant yazısının harfleri devlet güçleri tarafından katledilen çok sayıda kişinin isimleri ile yazılmıştı.


Kortejin boyu 1,5 kilometreyi aştı

Yürüyüş sırasında yapılan konuşmalarda Hrant Dink cinayetinin gerçek sorumluları hesap verinceye kadar bu mücadelenin sonlanmayacağı belirtilerek “Biz bitti demeden bu dava bitmez” dendi. Ayrıca askerde öldürülen Sevag Şahin Balıkçı’nın Diyarbakır’da görülecek davasına da katılım çağrısı yapıldı.

Agos’un önünde bekleyenler Hrant Dink’in sesinden, yazdıklarını ve buna karşı hakkında başlatılan saldırı kampanyalarını dinledi.

Noam Chomsky de bir konuşma yaptı ve ardından sözü Hrant Dink’in eşi Rakel Dink aldı. Rakel Dink şöyle konuştu:

“Yok etmek var olmaksa, var olmanız bizim yok olmamız üzerindense bu sizin büyüklüğünüzün, üstünlüğünüzün ispatı değil hiçliğinizin ispatıdır. Doğruluk ve adalet için birbirimize hikayelerimizi anlatmak ve anlamak için buradayız. Burada olmaya devam edeceğiz.”

* fotoğraf @ozlem_sen tarafından paylaşıldı

Sendika.org
Kaynak: Nor Zartonk

* Rakel Dink'in Hrant'ın katledilişinin yıldönümünde yaptığı konuşmanın tam metni için tıklayın.

* Akşam düzenlenen anma etkinliğinde "Unutturmayacağız! Hesabını Soracağız!" başlıklı basın açıklamasına ulaşmak için tıklayın.