2 Ekim 2012 Salı

Köprü'de "5199"a Karşı Eylem

5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na karşı yapılan eylemlere bir yenisi eklendi. Yedi hayvan hakları aktivisti kendilerini Boğaziçi Köprüsü'ne zincirledi.
Bugün öğlen saatlerinde yedi hayvan hakları aktivisti kendilerini İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde korkuluklara zincirledi.
"5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın olumlu ve 'yaşatan' şeylere vesile olması, basının ve devlet makamlarının dikkatini çekmek için eylem yaptıklarını açıklayan yedi kişilik grup Tuna Arman, Tolga Öztorun, Kebire Bozkurt, Nihal Balbay, Alp Ceylan, Sevim Alkoç ve Barış Soyer'den oluşuyordu.
Grup adına açıklama yapan Kebire Bozkurt "Onlar başlarına ne geleceğinden habersiz. Onların sesi olacağız, öldürülmelerine asla izin vermeyeceğiz. Devletin, basının dikkatini çekene kadar da bu tip eylemlerimizi sürdüreceğiz. Biz yaşam istiyoruz, ölüm değil!" dedi.
Eylemciler hiç bir grup ve dernek üyesi olmadıklarını, bu protestoya tamamen bireysel olarak katıldıklarını söylediler. Yaklaşık 15 dakika süren eylem, olay yerine gelen polis ekiplerinin müdahalesiyle sona erdi. Eylemciler Üsküdar polis merkezine götürüldü. 
Kaynak: Bianet