2 Ekim 2012 Salı

Engin Çeber davasında karar

Yargıtay'ın usul yönünden bozmasından sonra yeniden yargılamanın yapıldığı Engin Çeber davasında karar çıktı. 3 sanığa müebbet verildi, 1 sanık tahliye edildi.


Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde işkenceyle öldürülmesine ilişkin davada karar açıklandı.

Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklardan Sami Ergazi, Selahattin Apaydın, Metris Cezaevi 2. Müdürü Fuat Karaosmanoğlu hakkında "işkence ile öldürmek"ten müebbet hapis cezası verdi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Tutuklu yargılanan Nihat Kızılyaka, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak, tahliye edildi.

Abdülmattalip Bozdağ ve Mehmet Pek "işkence yapmak"tan 3'er kez 2 yıl 6'şar ay, polis memuru Aliye Uçak "orantısız güç kullanmak"tan 5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Uçak'ın cezası ertelendi.

İki jandarma beraat ederken, uzman çavuş Murat İşler "işkence yapmak"tan 2 yıl 6 ay, cezaevi doktoru Yemliha Söylemez hakkında "sahte evrak düzenlemek"ten 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Başgardiyanlar Murat Çise, Yavuz Uzun ve Öncay Boza ise 3'er kez 4 yıl 2'şer ay hapis cezası verildi.

Avukat Taylan Tanay, duruşma sonrası yaptığı açıklamada, adalet mücadelesinin devam edeceğini söyledi. "Bizim için bu dava bitmiş değil" diyen Tanay, beraat ettirilen sanıklar açısından davayı temyiz edeceklerini bildirdi.


Av. Tanay, 28 Eylül 2008'de gözaltına alınan Engin Çeber'e 4 yıl önce bugün işkence yapıldığını söyleyerek, ekledi: "Çeber'i unutmadık, katillerini de unutmayacağız." 


Kaynak: ETHA