12 Eylül 2012 Çarşamba

Bülten: İmroz'da Hayvan Katliamı

Çanakkale'ye bağlı İmroz(Gökçeada)'da insanların ilgilendikleri ve tedavisini üstlendikleri köpekler, son günlerde bir anda ortadan kaybolmaya başladı. Ada'da nereye baksanız kayıp köpek ilanıyla karşılaşıyorsunuz.

Katledilen hayvanların tam sayısı bilinmiyor 

Daha önce de, kedilerin çuvalla denize atıldığı, köpeklerin köylüler tarafından tüfekle öldürüldüğü söylenen Ada’da, bu hafta içerisinde, pansiyonlar köyü olan Yeni Bademli Köyü'nde atılan arı zehirli etten dolayı onlarca kedi ve köpek zehirlendi. Hayvanların bir çoğu ölü olarak bulundu, köpeklerden ikisi ise son anda veterinere götürülerek kurtarıldı. 

Yeryüzüne Özgürlük Derneği yaptığı açıklamada “Hayvanları besleyen insanların evlerinin bahçelerine dahi bırakılan zehirlerin, kim tarafından bırakıldığı açıkça söylenmiyor. Belediye, bu katliamı sahiplenmek veya yapanları ortaya çıkarmak yerine, hayvan düşmanı birilerinin varlığını meşrulaştırma yolunu seçiyor.  Bu katliamı yapanların açığa çıkmaması, çıkarılması için hiçbir adım atılmaması, devletin bu hayvan katliamını onayladığını ve desteklediğini gösteriyor. Anlaşılan o ki, Ada'da yaşayan hayvanların canı, turizmden elde edilecek para için satılıyor.” dedi.

Belediye her zamanki gibi, "biz sokağa saldık" diyor
Ada'da yaşayan Çirusk Ararat, bir ay önce tedavi ettirdikleri iki uyuz köpeğin ortadan kaybolduğunu farkettiklerinde, durumu belediyeye sorduklarını söylüyor. Ararat, "Belediye, tedavileri yapıldıktan sonra köpeklerin sokağa salındığını söyledi. Tüm aramalarımıza rağmen köpekleri halen bulamıyoruz ve katledildiklerini düşünüyoruz. Çünkü Ada adlı köpek daha önceden kilometrelerce uzak bir köye bırakılmasına rağmen, günler sonra kendi yaşam alanına döndü. Fakat, bizim baktığımız köpekler bir aydır ortalıkta yok. Ada'da birlikte yaşadığımız dostlarımıza yönelik bu katliamın büyümesinden korkuyoruz. " dedi.