25 Nisan 2012 Çarşamba

Tüzel: Ermeni halkı kendini güvende hissetmiyor

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, Meclis'te Ermeni Soykırımı ile ilgili konuştu, "24 Nisan bu ülkenin kadim halklarından Ermenilerin duygusunu, tarihte yaşadıkları acıyı, dramı, trajediyi konuşmak, buradan ders çıkartmak açısından unutulmaması gereken bir gün" dedi.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel, TBMM Genel Kurulu'nda Ermeni Soykırımı ile ilgili yaptığı konuşmada, "'Asılsız Ermeni iddiaları' sözü kullanılarak, Ermeni halkının duyguları daha çok rencide ediliyor" diye konuştu.

Tüzel, "24 Nisan bir yüzleşme, bir tarihle hesaplaşma. Bizim kardeşlerimiz, bu ülkenin yurttaşları, bu ülkenin kadim halklarından Ermenilerin duygusunu, tarihte yaşadıkları acıyı, dramı, trajediyi konuşmak, buradan ders çıkartmak açısından unutulmaması gereken bir gün" dedi.

24 Nisan 1915'te İstanbulda 235 Ermeni aydınının kaybedildiğini hatırlatan Tüzel, şöyle konuştu: "Bu insanlar trene bindirilip nereye doğru gönderildi? Bu tehcir, bu sürgün, bunun arkası sıra gelen kimimizin 'büyük felaket' dediği, kimilerimizin 'soykırım' dediği ama hiç kabul etmek istemediğimiz bu görüntüler neden yaşandı, niçin yaşandı? Bunları aydınlatmak ve işte geçtiğimiz bir yıl önce yine bu duyguların kışkırttığı bir eser olarak karşımıza çıkan Ermeni Er Sevag Balıkçı’nın bir asker arkadaşı tarafından öldürülmesi, muhtemelen değil midir ki bu düşmanlaştırıcı propagandanın eseri değil midir? Aynı söylem Hocalı’yı telin mitinginde bizzat Bakanın ağzından ve onun karşısında bu pankartlar açılmışken yapılmadı mı?"

Tüzel bu nedenlerden ötürü Ermeni halkının bu topraklarda kendilerini güvende hissetmediklerini belirterek, "Biz 24 Nisanları bu şekilde konuşup ya da konuşmayıp bu şekilde üzerinden geçtiğimiz sürece hiçbir Ermeni kendisini ne yazık ki güvende hissetmeyecektir" dedi.

Kaynak: ETHA