30 Nisan 2012 Pazartesi

'Parça tesirli vazolar, zaman ayarlı...”

Kocaeli polisi, Darıca Kültür Derneği'ne baskın düzenledi. Dernekte, dayanışma amaçlı düzenlenen kermesten sonra, “bomba, silah, patlayıcı madde” arandı.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde faaliyet yürüten Darıca Kültür Derneği, dün polis tarafından basıldı. Derneğin hukuk komisyonu tarafından yapılan açıklamada, 1 Mayıs öncesi yapılan baskının maksatlı olduğu belirtildi.

Darica Kültür Derneği, 29 Nisan'da, dayanışma ve bağış toplama amacıyla kermes düzenledi. Aynı gün Kocaeli, Darıca ve Gebze'ye bağlı polislerce dernek binasına baskın düzenlendi. Kermes malzemelerine el koyan polis, dernekte arama yaptı, dernekte bulunan herkesin GBT'lerini kontrol etti.

Baskınla ilgili olarak, arama, el koyma kararını veren Sulh Ceza hakimliğinin yazısında, “Dernek içerisinde bomba, silah, patlayıcı madde vs. bulunduğu kanaatiyle arama yapılmasına ve suç aletlerine el konulmasına” ifadelerine yer verildi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ellerine ne geçti? Koca bir hiç. Ne ortam provoke oldu, ne moraller bozuldu, ne aileler katılımı ve desteğini kesti ne de 1 Mayıs hazırlıklarımızı engelleyebildi. El konulan suç aletleri ise toplumun huzuru ve refahı açısından çok tehlikeli idi. Parça tesirli vazolar, zaman ayarlı süs eşyaları, tam otomatik posterler ve heykeller…Kendilerine kendi hukuklarını ihlâl ettiklerini, oranın dernek merkezi olduğunu, Dernekler Kanunu’na göre kendi içerisindeki etkinliklerinin izne tabi olmadığını belirtmemize rağmen ailelerden zorlukla toplanan eşyalarımız zabıt altına alındı ve müsadere edildi. Oysa hakim kararı suç unsuruna rastlandığında diye özellikle vurguluyordu.”

Kaynak: ETHA