27 Nisan 2012 Cuma

Ölen Sokak Köpeği İçin Otopsi Yapılmasını İstedi

Adana'da bir grup hayvansever, barınakta ölen bir kurt kırması köpek hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Grup adına şikayet dilekçesini savcılığa sunan Fatma Tekbaş, köpek için otopsi yapılmasını istedi. Olayı protesto etmek amacıyla Atatürk Parkı'nda düzenlenen eyleme beş kadın katıldı. Köpek ve afişlerle eyleme gelen kadınlar adına basın açıklamasını yapan Fatma Tekbaş, bu ay Atatürk Parkı'nda çocukların tacizi sonucu kurt kırması köpeğin bir kişiyi ısırdığını söyledi.

Kulağı Küpeli köpeğin hayvan barınağında 10 gün müşahede altında kaldığını belirten Tekbaş, "Mahalle sakinleri olarak köpeği yeniden istedik. O gün iki köpek götürülmüştü. Sakallı teriyer geri geldi. Kurt kırması köpek ise hayvan barınağında yetkililer tarafından uyutuldu?" dedi.

Köpeğin "neden ve niçin uyutulduğunu" soran Tekbaş, köpeği ve herkesle çok iyi dostluklar kuran bir canlı olduğunu vurguladı. Belediye hayvan barınağının karantina bölümünün demir kafeslerle örülü olduğuna işaret eden Tekbaş, köpeğin burada taşkınlık yapmasının mümkün olmadığını ifade etti. Tecrit sonrası yasa gereği hayvanın alındığı yere geri bırakılması gerektiğine dikkat çeken Tekbaş, "Bizim öfkelendiğimiz şey, kulağı Küpeli bir köpek neden karantina altına alınır? Niçin sokakta takibi yapılmaz? Yaptığınız aşıya, küpelediğiniz köpeklere güvenmiyor musunuz? Eğer güvenmiyorsanız, o halde sokaklarda binlerce kulağı Küpeli hayvanların akibeti ne olacak?"diye konuştu.

Hayvan barınağının kötü şartlarda idare edildiğini savunan Fatma Tekbaş, havaların ısınmaya başlamasına rağmen orada bir soğutucunun bulunmadığını aktardı. Köpeğin ölümünden sorumlu kişilerin yargı önünde hesap vermesini talep eden Tekbaş, "Hayvan deyip geçmeyeceğiz. Bu sadece sokak köpekleri için değil, kediler içinde dünyayı zindan eden insanlar var. Hayvanlara kötü muamele yapanlar mutlaka cezalandırılmalı." şeklinde konuştu.

Cihan Haber Ajansı
Kaynak: Haberler.com