28 Nisan 2012 Cumartesi

Nükleer karşıtları Gökkuşağı Şenliği'nde buluştu

Nükleer Karşıtı Platform, nükleer santrallere karşı ‘Gökkuşağı Şenliği’ düzenledi. Nükleer karşıtları, nükleere ve hidroelektrik santrallere karşı horona durdu.


Nükleer santrallere ve silahlara karşı mücadele yürüten Nükleer Karşıtı Platform, Göztepe Özgürlük Parkı'nda şenlik düzenledi. Nükleer karşıtları, nükleere ve hidroelektrik santrallere karşı horona durdu.

Şenliğin açılış konuşmasını Nükleer Karşıtı Platform Sekreteri Nurcan Bircan Yayla yaptı. Yayla, Çernobil faciasının 26. yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Çernobil’den insanların nasıl etkilendiğini anlattı.

Yayla, “Daha Çernobil’in etkisi topraklarımızdan silinmemişken, binlercemizi kansere kurban verirken, Akkuyu halkı 'Burada santral yapılmasına rızamız yok' demişken, ÇED toplantısını yaptırmamışken, 30 yıldır nükleer karşıtı güçler 'Ne Dünyada ne de Türkiye’de nükleer santral yaptırmayacağız' diye sokakları aşındırırken, şimdi de Sinop için sessiz sedasız mutabakatlar imzalanıyor”dedi.

Yayla, “Nükleer Karşıtı Platform olarak, 30 yıldan fazladır mücadele ediyoruz. Her ne durumda ve aşamada olursa olsun ülkemizin nükleer felakete sürüklenmemesi için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Şenlikte Marsis, Moğollar, Hemşin rock grubu Meluses, Nejat Yavaşoğlu, Serap Yağız, Teneke Trampet, Kara Güneş ve rock grubu Kül sahne aldı. Marsis’in Hemşince, Lazca ezgileriyle nükleer karşıtları horona durdu.

Etkinlik sırasında nükleere karşı pedal çeviren bisiklet sürücüleri, konser alanına girerek tur attı. Bisikletlerini havaya kaldırarak, “Arabadan in bisiklete bin” dedi.

Kaynak: ETHA