30 Nisan 2012 Pazartesi

Devrimci Karargah'ta 8 Tahliye

Devrimci Karargah Davası'nın beşinci duruşmasında tutuklu olarak yargılanan İbrahim Turgut, Baha Okar, Semih Aydın, Nejdet Kılıç, Şeyma Özcan, Gülseren Poyraz, Benay Can ve Umur Sayadal tahliye edildi.


Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG) ve Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyeleri dahil olmak üzere, 12'si tutuklu 57 sanığın yargılandığı Devrimci Karargah davasının bugünkü duruşması öncesinde açıklama yapan Milyonlar Adalet İstiyor üyeleri, 600 gündür tutuklu bulunan arkadaşlarının serbest bırakılmasını istedi; "Bu dava hukuki değil, siyasidir" dedi.

Açıklamaya Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Cumhuriyet ve Halk Partisi (CHP) Milletvekili Melda Onur, davada tutuksuz yargılanan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş ve gazeteci Ahmet Şık da destek verdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan beşinci duruşma saat 14.00'te başladı. İlk olarak diğer sanıklardan ayrı olarak salona alınan Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı savunma yaptı. Diğer sanıklar Avcı'yla birlikte yargılanmak istemediklerini söyleyerek önceki celselerde mahkemeyi protesto etmişlerdi. Avcı, tahliyesini istedi.

Savunmaların dinlenmesinden sonra duruşma savcısı Salim Duran, tutuklu sanıkların tutukluluğuna karar verilmesini istedi. Duruşmaya ara veren mahkeme, aranın ardından kararlarını açıkladı. Haber sitelerindeki haberlere göre, mahkeme, İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan ve birleştirme talebiyle gönderilen 16 sanıklı Devrimci Karargah davasını, kendi dosyasıyla birleştirilmesine karar verdi.

Mahkeme, tutuklu sanıklardan Şeyma Özcan, Gülseren Poyraz, Benay Can, Umur Suyadal, Nejdet Kılıç, İbrahim Turgut, Osman Baha Okar ve Semih Aydın'ın tahliyelerine karar verdi. Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı'nın da aralarında bulunduğu 18 sanığın tutukluluk halenin devamına karar verdi.

Kaynak: Bianet