27 Nisan 2012 Cuma

Baha Okar'a özgürlük istediler

19 aydır tutuklu bulunan Bilim ve Gelecek dergisi editörü Bahar Okar'ın yakınları ve gazeteciler, 30 Nisan'daki duruşma öncesi yaptığı açıklamada Baha Okar'ın derhal serbest bırakılmasını istedi.


Devrimci Karargah davasından 19 aydır Tekirdağ F tipi cezaevinde tutuklu bulunan Bilim ve Gelecek dergisi editörü Baha Okar için, 30 Nisan'da görülecek duruşması öncesi Beşiktaş Adliyesi önüne basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya Okar'ın eşi Suzan Okar, Bilim ve Gelecek dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ender Helvacıoğlu, CHP milletvekili Melda Onur, Haluk Eyidoğan, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Avukat Turgut Kazan ile çok sayıda gazeteci katıldı.

Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada, "Tutuklu bulunan 100'e yakın gazeteciden biri olan Baha Okar, zoraki Ergenekon ve Devrimci Karargah örgütüyle bağlantılı hale getirilmeye çalışılıyor. Bir insanın hayatına hiç yoktan nedenlerle yaklaşık 600 gün boyunca el konulması sadece hukukun değil insani bütün değerlerin yok sayılması anlamına gelmektedir" dedi.

Ergenekon, Balyoz, KCK ve Devrimci Karargah davalarındaki hukuksuzluğun altına her geçen gün yeni insanların alındığını belirten Helvacıoğlu, "Bu komplonun artık sonlandırılmasını, düzmece bir iddianameyle içeride tutulan Bilim ve Gelecek editörü Baha Okar'ın serbest bırakılmasını ve bu açık hukuksuzluğa son verilmesini istiyoruz" dedi. Helvacıoğlu, 30 Nisan'da görülecek duruşmaya çağrı yaptı.

Suzan Okar da eşi Baha Okar'ın üretilen deliller ile cezaevinde tutulduğuna işaret etti. Okar, haksız tutukluluğun son bulmasını talep etti.

Baha Okar'ın avukatı Mehmet Kadıoğlu, "Devrimci Karargah davasında yargılanan bu insanların tek ortak noktaları solcu olmalarıydı. Baha iki yıldır yargılanmıyor, çünkü mahkemenin ihbarcıyı dinlemesi gerekiyordu. Okar, gerçekten yargılandığında iki dakika dahi tutulmayacak" diye konuştu.

Kaynak: ETHA