26 Mart 2012 Pazartesi

Roboskî 90 gündür adalet bekliyor

Roboskî'ye Adalet Platformu tarafından "Sınırlara inat adalet" sloganıyla 20 Şubat'ta başlatılan mektup eylemi bugün sona erdi. Eylemde Salih Encü'nün hikayesi anlatıldı.

Roboskî'ye Adalet Platformu tarafından "Sınırlara inat adalet" sloganıyla 20 Şubat'ta başlatılan mektup eylemi, Salih Encü'nün hikayesi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlıklara gönderilerek sonlandırıldı.

Eylemde platform adına basın açıklamasını, Av. Selahattin Çoban yaptı. "Roboskî 90 gündür adalet bekliyor" diyen Çoban, 20 Şubat'ta başlattıkları eylemde 34 insanın öyküsünü Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlıklara gönderdiklerini hatırlattı. Çoban, "Kaymakama yönelik saldırının hesabını sormakta ve cezalandırmaya çalışmakta pek seri davranan devlet, 19'u çocuk, 34 sivil insanı öldürme emrini verenler ve öldürenler hakkında, bölgedeki bir albayın görev yerini değiştirmek dışında henüz somut bir adım atmadı" dedi.

Çoban, katliamda sorumluluğu bulunan siyasi ve askeri yetkililerin cezalandırılmasını istedi, "Roboski mağdurları için adalet gerçekleşene kadar burada olacağımızı belirtmek istiyoruz" dedi.

Çoban, Başbakan ve Adalet Bakanı'nı görevlerini yerine getirmeye, TBMM İnsan Hakları Komisyonunu olayla ilgili ulaştığı gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaya, savcıları etkin ve adil soruşturma yürütmeye, Şırnak Valiliğini Roboskî halkı üzerinde uygulanan yıldırma politikalarından vazgeçmeye davet etti.

İSTATİSTİK DEĞİL 'İNSAN'IM! BENİM DE BİR HİKAYEM VAR…

Çoban'ın ardından İHD Diyarbakır Şube Sekreteri Raci Bilici, Salih Encü'nün hikayesini okudu. Encü'nün hikayesini okumak için tıklayın.

Kaynak: ETHA