31 Mart 2012 Cumartesi

Direnişteki Elta işçilerinden dayanışma çağrısı

İşten atılan Elta Gemi Elektrik işçileri, direnişlerinin 17'nci gününde bir mektup yayınladı. "Evimize ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan, yıllarını tersanelerin paslı demirlerine bırakmış işçileriz…" diyen işçiler, dayanışma çağrısında bulundu.

Tuzla tersaneler bölgesindeki RMK tersanesinde, Koç grubuna bağlı çalışan taşeron Elta Gemi Elektrik şirketi bünyesindeki işçiler, ücretlerine zam istediği için işten atıldı.

17 gündür direnişte olan işçiler bugün bir mektup yayınladı. işçiler dayanışma çağrısında bulundu. Direnişteki Elta işçileri yayınladıkları mektupları şunları söyledi:

"Bizler maaşlarımıza zam istediğimiz için suçlu olduk. İş akitlerimiz feshedilmediği halde işe giriş kartlarımız keyfi bir şekilde iptal edildi.

Evimize ekmek götürmek, biriken kiralarımızı, faturalarımızı, kredilerimizi ödeyebilmek için, geriye dönük haklarımızı, tazminatlarımızı alabilmek için boyun eğmedik ve direnişe geçtik. Bizler yılmadan, direnişimize devam ediyoruz. RMK Tersanesi önündeki direnişimize 15. gününde polisler saldırdı. Bizleri zorla gözaltına aldı. Bunu da RMK yönetimi yaptırdı.

Çalışma koşullarını ağırlaştırarak dayattıkları kölelik yetmiyormuş gibi, en insani ve kanuni olan taleplerimizi de zorbalıkla ve baskıyla sindirmeye çalışıyorlar. Bu zorbalıkları ve hak gasplarını da ancak dayanışma ile aşılabiliriz. Siz duyarlı kamuoyunu bizlerin yükselttiği bu sese kulak vermeye, sesimize ses katmaya çağırıyoruz."

Kaynak: ETHA