22 Şubat 2012 Çarşamba

'Utanç davası'nda yine karar çıkmadı

Siirt'te ilköğretim okulundaki 7 kız çocuğuna tecavüz eden çok sayıda kişinin yargılandığı "Utanç davası"nda yine karar çıkmadı. Duruşma, 14 Mart'a ertelendi.

Siirt'te 7 ilköğretim okulu öğrencisi kız çocuğuna, aralarında esnaf ve memurların da bulunduğu çok sayıda kişinin tecavüz etmesi ile ilgili açılan, kamuoyunda "Utanç davası" olarak bilinen davanın görülmesine devam edildi.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Duruşmaya, mağdur çocukların aileleri avukatları ve çok sayıda kadın örgütü temsilcisi de katıldı.

Karar verilmesi beklenen duruşmada mahkeme heyeti, raporlu oldu gerekçesiyle duruşmaya katılmayan sanıklardan birinin sonraki duruşmaya hazır edilmesine ve dava dosyasının bir kez daha incelenmesine karar verdi. Bir sonraki duruşma 14 Mart'a ertelendi.

Kadın örgütleri, duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yaptı. Burada konuşan Berfin Kadın Danışma Merkezi yöneticisi Katibe Demir, kadınlara yönelik şiddet, cinsel istismar, taciz ve tecüzlerin arttığına dikkat çekerek, "Bu olaylar son bir yıl içerisinde Türkiye'de yüzde bin 400 oranında arttı. Sadece ocak ayında 26 kadın öldürüldü. Cinsel istismarları bu vesile ile kınıyoruz" dedi.

Kaynak: ETHA