29 Şubat 2012 Çarşamba

Üniversite öğrencisi, ülkücü saldırıyı anlattı

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğrencisi Can Çağnıs, ülkücülerin Hocalı Mitingi öncesi bildiri dağıtırken kendilerine saldırdığını ve güvenliğin buna müsaade ettiğini anlattı.

Hocalı olaylarını protesto adı altında yapılmak istenen mitingin çağrı bildirilerini İstanbul Üniversitesi'nde dağıtan ülkücüler, 2 öğrenciyi yaralamıştı. Öğrencilerden Can Çağnıs, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde ülkücülerin saldırısını basına anlattı. İHD yetkilileri, ülkücü saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ve hukuki süreç başlatacaklarını belirtti.

GÜVENLİK TUTTU ÜLKÜCÜLER VURDU

Yaşanan saldırıyı anlatan Can Çağnıs, ülkücü grubun arasında dışarıdan gelen kimliksiz kişilerin olduğunu ve sivil polislerin yardımıyla içeriye alındıklarını ifade etti. Çağnıs, "Satır ve sopalarla saldırdılar, 8 kişiydiler. Güvenlikçiler bizi tuttu ve faşistlerde saldırdı. Özel güvenlikler ve polislerinde yardımıyla yaptılar" dedi.

Ülkücülerin satırla saldırdığını anlatan Çağnıs, "Her zamanki gibi satırla dolaşıyorlar, bildiri dağıtırken bile satırla geziyorlar" şeklinde konuştu.

İHD yetkilisi İhsan Kaçar ise özel güvenliklerin ve polisin yardımıyla yaşanan bu saldırıya ilişkin hukuki süreç başlatacaklarını ve suç duyurusu hazırladıklarını belirtti.

Kaynak: ETHA