21 Ocak 2012 Cumartesi

Özgür Gelecek'e mermili mektup

Özgür Gelecek Gazetesi'ne içinde bir mermi bulunan mektup bırakıldı. Gazete, "Kurumumuza veya çalışanlarımıza yönelik olası saldırıların failleri bellidir. Bütün adresler tek bir yeri işaret ediyor: Devleti" dedi.

Özgür Gelecek Gazetesi'nin Kartal İrtibat Bürosu'na tehdit mektubu bırakıldı. Büronun kapısına bırakılan mektubun içinden mermi çıktığı öğrenildi.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Özgür Gelecek Gazetesi, "KCK operasyonu" adı altında tutuklanan 36 gazetecinin tutuklanmasının ardından Kartal irtibat bürolarının tehdit edildiğini bildirdi.

"Ne olduğu, kimin tarafından bırakıldığı 'tespit edilemeyen' merminin anlamını bizler çok iyi biliyoruz" denilen açıklamada, Özgür Gelecek çalışanı Suzan Zengin'in polis komplosu ile tutuklandığı, cezaevinde kaldığı 2 yıl boyunca tedavisinin engellendiği ve Zengin'in tahliye olduktan kısa süre sonra yaşamını yitirdiği hatırlatıldı. Açıklamada, Zengin'in devlet tarafından katledildiği belirtildi.

FAİL; DEVLET

Özgür Gelecek Gazetesi, şöyle dedi: "Kurumumuza veya çalışanlarımıza yönelik olası saldırıların failleri bellidir. Çeşitli komplolarla 36 gazeteciyi tutuklayanlarla, Roboski katliamının altına imza atanlar aynıdır. Dün komplolar, katliamlar gerçekleştirenler, bugün bizleri tehdit etmektedir. Bütün adresler tek bir yeri işaret ediyor: Devleti!"

Özgür basına yönelik saldırılar konusunda devrimci ve demokrat kamuoyunu duyarlı olmaya çağıran gazete, "Bu saldırılar/tehditler karşısında sesimiz kısılamayacağı gibi, daha gür bir şekilde çıkacağından kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.

Kaynak: ETHA