28 Aralık 2011 Çarşamba

SES Yürüyüşüne Polis Müdahalesi

Milletvekili maaşlarına zam yapılırken ilaçlardan alınan katkı paylarının yükseltilmesini protesto eden ve TBMM'ye yürümek isteyen SES üyelerine polis müdahale etti.

Emekli Sandığı ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasalarının bazı maddelerinin değiştirilmesine ilişkin yapılan düzenlemeleri protesto etmek için Ankara'da toplanan SES üyelerine polis müdahale etti.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından internet sitesinde yapılan açıklamada, 22 Aralık 2011'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan oturumda birinci basamak sağlık hizmetlerinde muayenelerde yazılan ilaçlardan 3'er lira katkı payı alınmasına ilişkin düzenleme yapıldığı ancak milletvekili maaş ve emekli maaşlarına zam yapıldığı vurgulandı.

Yaralananlar oldu

Bu durumu protesto etmek amacıyla SES Ankara Şubesi'nin bugün saat 12.15'te temsili bir heyetle Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde toplanarak TBMM'ye tek sıra halinde yürüyüş gerçekleştirmek istediğinin ifade edildiği açıklamada, polisin şube yöneticileri ve temsilcilere biber gazı ve copla müdahale ettiği belirtildi.

Müdahale sırasında SES Genel Merkez yöneticisi Hasan Kaldık, Ankara Şube Başkanı İbrahim Kara, Ankara Şube Yöneticisi Hülya Yıldır, Merkez Denetleme Kurulu Başkanı Fikret Çalağan ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hüsnü Yıldırım yaralandı.

Açıklamada, SES üyelerinin yaralanmasına neden olanlar hakkında hukuksal süreç de başlatılacağı ifade edildi.

Kaynak: Bianet