31 Aralık 2011 Cumartesi

'Arka bahçe' Şahin'e karşı yürüdü

LGBTT bireyleri, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in "Terörü besleyen bir arka bahçe var" açıklamasını protesto etti.


LGBTT bireyler, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, KAOS GL, Siyah Pembe Üçgen, İzmir LGBTT Dayanışma Derneği, AMARGİ, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Filmmor Kadın Kooperatifi üyelerinin de içinde bulunduğu çok sayıda kişi, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'i, haksız tutuklamaları, gözaltıları ve baskıları protesto etmek amacıyla Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup, "Hangimiz zehirli, hangimiz faydalı, gel de ayır içişleri bahçıvanı" yazılı pankart açan LGBTT bireyleri, "Arka bahçe burada katiller nerede", "Durmak yok tutuklamalara devam", "Arka bahçenin tüm otları birleşin" ve "Sıra kimde?" yazılı renkli dövizler taşıdı. LGBTT bireyleri ıslıklar, zılgıtlar, alkışlar ve çaldıkları müzikler eşliğinde sık sık, "Transfobik devlet istemiyoruz", "Şırnak'ı unutma unutturma", "Jin jiyan azadi" ve "Ne mülkiyet ne devlet uzak olsun nefret" sloganları attı. Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyen LGBTT bireyleri, yoldan geçen yurttaşların da ilgi odağı oldu. Kafalarına taktıkları temsili otlarla ve sulama borularıyla renkli bir görüntü yaratan LGBTT bireyleri, İstiklal Caddesi'nde sık sık oturma eylemi yaptı. Galatasaray Meydanı'na gelen grup, burada kısa bir açıklama yaptı.

'Devlet Uludere'de insanları katletti'

Grup adına açıklama yapan Can Candan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in 26 Aralık'ta Afyonkarahisar'da yaptığı konuşmasında söylediği, "Terörü besleyen bir arka bahçe var" sözleri ile tüm muhalif kesimin “terörle mücadele” adı altında sürdürülen haksız tutuklamaların hedefi haline getirildiğini belirtti. Candan, "Bakan Şahin'in 'hayatın ta kendisidir' diye tanımladığı devletin ne demek olduğunu arka bahçedekiler olarak iyi biliyoruz: 'Hayatın ta kendisi' olan devletin Şırnak Uludere'de üzerlerine F-16 savaş uçaklarıyla bomba yağdırarak katlettiği gencecik hayatların hesabını kim verecek? 'Psikolojik terör var, bilimsel terör var' diyen Sayın Bakan, peki bu terörün adını da koyabiliyor musunuz?" diye sordu.

Şahin'in “çok özür dileyerek” adını zikrettiği eşcinselliği namussuzluk, ahlaksızlık, gayrıinsani durum olarak nitelendirdiğini belirten Candan, "Devlet kim kimi yiyebilirse, kimin ağzı kimin dişleri kuvvetliyse devlet O'dur. İçişleri Bakanı Şahin'in hakaret ettiği kesimlerden derhal özür dilemesini ve koltuğunu terk etmesini istiyoruz" dedi. Candan, "Hükümet terörle mücadele adı altında yürüttüğü, Kürt halkına yönelik askeri ve siyasi imha operasyonlarını derhal durdurmalı, haksız gözaltılara ve tutuklamalara son vermeli, insanca düşüncelerinden ötürü hukuksuzca hücrelere hapsettiği siyasetçileri, gazetecileri, akademisyenleri, sanatçıları ve öğrencileri fikren ve fiziken özgür bırakmalıdır" dedi. Candan, yaşanan haksızlıklara karşı susmayacaklarının dile getirdi.

DİHA
Kaynak: Yüksekova Haber