19 Ekim 2011 Çarşamba

Yetkili kurumlar böyle mi koruyacak?

Çorlu’da eşinden gördüğü şiddet nedeniyle şikayet için gittiği polis karakolunda G.B. adlı amirin sözlü tacizine uğrayan T.Ş’nin şikayeti üzerine açılan davanın ilk duruşması görüldü. Av. Eren Keskin, “Karakoldaki polisin bile bakış açısının böyle olduğu bir coğrafyada kadınları kim koruyacak?” diye sordu.

Yetkililer böyle koruyor

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde 7 ay önce eşinden gördüğü şiddet nedeniyle şikayet için gittiği polis karakolunda karakol amiri G.B’nin sözlü tacizine uğrayan T.Ş’nin şikayeti üzerine G.B. hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Çorlu Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya taciz nedeniyle açığa alınan ve hakkında benzer 33 dosya olduğu ortaya çıkan polis G.B. hazır bulunurken, T.Ş’nin avukatı Eren Keskin de katıldı.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede mağdur T.Ş’nin sunduğu ses kayıtlarına da dayanılarak, “Eşinden şikayetçi olması sebebiyle Cumhuriyet Polis Karakolu’na gelen evli bir kadını ilk kez gördüğü halde ‘ben sana bakarım, seninle hayatımı paylaşmak istiyorum’ gibi teklif ve ısrarda bulunmasının ‘hayatın doğal akışına aykırı olması’ sebebiyle kullanılan sözlerin ‘cinsel amaçlı’ söylendiğinin kuvvetle muhtemel olduğu” görüşüne yer verildi. Eski bir bakan yakını olan polis G.B, duruşmada öne sürülen suçlamaları reddetti. Duruşma 28 Ekim’e ertelenirken, T.Ş’nin de duruşmaya katılmasına karar verildi.

Kadın cinayetleri politiktir

Kadınların şiddete maruz kaldıklarında başvuracakları ilk yerin karakol olduğunu belirterek, müvekkilinin maruz kaldığı tacize dikkat çeken Av. Eren Keskin, “Karakoldaki polisin bile bakış açısının böyle olduğu bir coğrafyada kadınları kim koruyacak?” diye sordu. Artarak devam eden kadın cinayetlerinin politik olduğuna vurgu yapan Keskin bunu, “Bu coğrafyayı yöneten zihniyet son derece erkek egemen, feodal ve militer bir zihniyete sahip. Öyle ki, kadınlara 3 çocuk önerisi yapan bir Başbakan var. O ve bu ülkede yaşayan erkeklerin çoğunluğu kadını sadece üreme merkezi olarak görüyor” şeklinde açıkladı. Keskin, kadın cinayetlerinde yeterince önlem almadığı için devletin birinci derecede sorumlu olduğuna vurgu yaptı.

DİHA
Kaynak: Haberlink