25 Ekim 2011 Salı

'Tahammülümüz kalmadı, artık yeter'

KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, yaşanan ölümlere dikkat çekerek, "Bir damla kanın akmasına, bir insanımızın canının acımasına, yeni ocaklara ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı. Artık yeter" dedi.



KESK İstanbul Şubeler Platformu üyeleri, bu akşam Taksim'de oturma eylemi yaparak, Kürt sorununda demokratik çözüm ve barış istedi. Van depreminin ardından medyada ve sosyal paylaşım sitelerinde yer alan yorumlara tepki gösteren KESK üyeleri, "Bu savaşın sürmesi her geçen gün toplumdaki yarılmayı artırıyor" dedi.

KESK üyeleri, "Silahlar sussun, barış hemen şimdi", "Doğal afette ve savaşta ölüm istemiyoruz" yazılı pankartlar açtı.

SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, Çukurca'da yaşanan ölümlerin ardından Van depreminde hayatını kaybeden insanların acısını yaşadıklarını belirtti, "Ancak bizleri asıl üzen ise hem çatışmalarda hem de depremlerde yaşanan can kayıplarının önlenebilir olması, gerekli atımlar atılıp gerekli önlemler alındığında gerek çatışmalarda gerek depremlerde insanlarımızı kaybetmenin önüne geçilebileceği gerçeğidir" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın "Barış yaşanır, konuşulmaz" sözünü anımsatan Adıgüzel, şöyle konuştu: "Eğer Başbakan sözlerinde samimi ise, niçin hala denenmiş, iflas etmiş, 40 binden fazla insanımızın canına mal olmuş politikalarda ısrar ettiğinin de cevabını vermelidir. Hamasi nutuklara değil, barış içinde kardeşçe bir arada yaşamaya ihtiyacımız var. Bir damla kanın akmasına, bir insanımızın canının acımasına, yeni ocaklara ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı."

Van'da dün meydana gelen depremin ardından bazı medya organları ile sosyal paylaşım sitelerinde yapılan ırkçı yorumlara dikkat çeken Adıgüzel, "Medya ve sosyal medya da, insanlık da enkaz altında kalmıştır. Yapılan yorumlar ve söylemlerin insanlık adına kabul edilebilir bir yanı yoktur. Bütün bunlar da ne duruma gelindiğinin göstergesidir. Barıştan yana tutum alanlar olarak görüyoruz ki, bu savaşın sürmesi her geçen gün toplumdaki yarılmayı artırıyor" dedi.

"Artık yeter! Akan kan dursun, kimse ölmesin" diyen Adıgüzel son olarak şunları söyledi: "Kimsenin ölmemesi, daha fazla kan ve gözyaşı dökülmemesi ve barış ortamının tesisi için acil adımlar atılmalıdır. Sorunların çözümün barış ve diyalog zemininde çözülebileceği inancıyla çatışmalarda yaşamlarını yitiren gençlerimizin ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyoruz."

Kaynak: ETHA