21 Ekim 2011 Cuma

Meğer 22 taburla sınır ötesi operasyonunu medya yapmış!

Genelkurmay Başkanlığı, TSK'nın yurtiçinde ve yurtdışında başlattığı harekatın büyük bölümünün yurtiçinde olduğunu, operasyonların hepsini yurtdışında gibi gösteren medyanın yanlış anladığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı bir açıklama yaparak yurtiçinde ve yurtdışında beş ayrı noktada 22 taburla gerçekleşen operasyonların, medyada operasyonların hepsinin yurtdışına yönelik olduğu biçiminde yanlış yorumlandığını bildirdi. Genelkurmay kara ve hava operasyonlarının büyük bölümünün yurtiçinde olduğunu açıkladı.

Genelkurmay'ın açıklaması şöyle:

"20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.

Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurtiçinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir."

Bugün basında yer alan haberlerin bazıları Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nin 22 tabur askerle Irak'a girdiği yönündeydi.

Sabah gazetesi manşetini "10 bin askerle Irak'tayız" diye attı.

Vatan gazetesi "K.Irak'ta amansız takip" başlığıyla çıktı, haberin spotunda "Tamamı özel eğitimli askerlerden oluşan 22 taburda yaklaşık 10 bin komando dün beş ayrı koldan Kuzey Irak'a girdi" diye yazıldı.

Habertürk "beş bin komandonun Irak topraklarında" olduğunu yazdı.

Taraf, ilgili haberin spotunun başlığını "22 tabura ait yaklaşık 10 bin asker Irak'ta" şeklinde attı.

Posta, "20 bin Mehmetçik tankların ve topçuların desteğinde PKK'nin yuvalandığı Kuzey Irak'a beş ayrı noktadan girdi" dedi.

Zaman, "PKK'ya karşı 22 taburla sınırötesi operasyon" başladığını yazdı.

Radikal'in ana sayfadaki ilgili haberinin spotunda "Genelkurmay 22 taburla Kuzey Irak'a girildiğini açıkladı" yazısı yer aldı.

Cumhuriyet'in spotu Genelkurmay'ın "Irak'ın kuzeyindeki beş bölgeye yönelik hava destekli operasyona komando, jandarma özel harekat ve özel kuvvetlerden oluşan 22 taburun katıldığını" açıkladığını söylüyordu.

Akşam'ın manşetinin spotunda "10 bin asker beş ayrı bölgeden Kuzey Irak'a girdi" ifadesi yer aldı.

Star'ın spotunda "TSK, Kuzey Irak'taki PKK kamplarına 22 taburla kara harekatı başlattı" cümlesi vardı.

Yeni Şafak "22 taburla Irak'tayız", Takvim "10 bin askerle Irak'a girdik", Güneş "10 bin K. Irak'ta" diye yazdı.

Kaynak: Haberlink