25 Ekim 2011 Salı

Kars ve Şırnak'ta İki Şüpheli Asker Ölümü

Şüpheli asker ölümlerine iki kişi daha eklendi. Mustafa Durmuş'un intihar ettiği ileri sürülürken, Turan Kargavuş'un ise doldur-boşalt istasyonunda kazayla öldüğü iddia edildi.

Kars'ta askerlik yapan Muhammet Mustafa Durmuş'un nöbet sırasında intihar ettiği, Şırnak'ta askerlik yapan Ahmet Turan Kargavuş'un ise "doldur-boşalt" sırasında silahın ateş alması sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi.

Kars'ta "intihar"

Kars'ta 14. Mekanize Piyade Taburu'nda askerlik yapan 20 yaşındaki piyade er Muhammet Mustafa Durmuş'un, nöbet tuttuğu sırada 05.00 sıralarında tüfeği ile başına ateş ederek intihar ettiği ileri sürüldü.

Radikal'in haberine göre, silah sesi üzerine olay yerine giden askerler tarafından bulunan Durmuş'un cesedi, askeri savcılıkça yapılan incelemenin ardından Kars Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.

Doldur-boşalt "kazası"

Şırnak'ta Akdizgin 6. Motorlu Piyade Tugayı 2. Tabur'da askerlik yapan 20 yaşındaki Ahmet Turan Kargavuş'un ise dün (24 Ekim) "doldur-boşalt" işlemi sırasında silahın ateş alması sonucu yaralandığı, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Yuksekovahaber'in haberine göre, nöbet dönüşü doldur-boşalt istasyonunda silahla yaralandığı ve sonra kaldırıldığı Şırnak Askeri Hastanesi'nde öldüğü iddia edilen Kargavuş'un ölümüne neden olan kazanın ise nasıl gerçekleştiği hakkında bilgi verilmedi.

Kaynak: Bianet