17 Ekim 2011 Pazartesi

İşkenceyle öldürülen er Kanat'ın ailesine saldırı

'Disko' diye adlandırılan askeri hücrede işkence sonucu öldürülen er Uğur Kantar'ın taziyesinde yakınlarına evlerinin önünde saldırı düzenlendi. Saldırıda Kantar'ın dedesi yaralandı.

Askerlik yaptığı Kıbrıs'ta terhisine 5 gün kala 'disko' diye adlandırılan askeri hücrede işkenceyle öldürülen er Uğur Kantar'ın taziyesine katılan aralarında dedesi ve dayısının da bulunduğu yakınları, Üsküdar'daki taziye evi önünde bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda Kantar'ın dedesi yaralandı.

2,5 ay tedavi gördüğü GATA'da 4 gün önce hayatını kaybeden Kantar İstanbul'da defnedilmişti. Kantar için Üsküdar Emniyet Mahallesi'nde taziye kuruldu. Aralarında Kantar'ın dedesi Salih Günaytaş ve dayısının da bulunduğu yakınları, yaptıkları ziyaretin ardından evlerine dönmek üzere dün gece saatlerinde taziye evinden dışarı çıktı. Katar'ın yakınları, araçlarına binmek üzereyken eli sopalı 7-8 kişilik bir grubun saldırısına uğradı.

DEDE GÜNAYTAŞ HASTANELİK OLDU

Sayıları bir süre sonra 20'e ulaşan saldırgan grup, aile üyelerini darp etti. Yükselen seslerden saldırıyı fark eden diğer aile üyeleri durumu polise bildirdi. Bir müddet sonra olay yerine gelen polis 7-8 kişiyi gözaltına alırken, saldırıyı kışkırttığı belirtilen bir kişi ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Saldırıda yaralanan dede Salih Günaytaş, yakınları tarafından Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müşahade altına alınan dede Günaytaş, sabah saatlerinde hastaneden taburcu edildi. Bıçak, sopa ve bira şişeleriyle gerçekleştirilen saldırıda Uğur Kantar'ın ailesinden bir gencin gözüne bira şişesiyle vurulması sonucu yaralandığı öğrenildi.

Taburcu olan dede Günaytaş ve diğer aile üyeleri Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek gözaltına alınan saldırganlardan şikayetçi oldu.

Kaynak: Haberlink