19 Ekim 2011 Çarşamba

Halk baz istasyonlarını kaldırttı

Mamak'ta belediye meclisinin kararıyla kurulan baz istasyonlarından 8'i halkın mücadelesi sonucunda kaldırıldı.

Çocuk parklarına kurulan baz istasyonlarının kaldırılması için mücadele yürüten Tuzluçayır halkının mücadelesi sonuç verdi; yeni kurulan 8 baz istasyonu kaldırıldı.

Mamak Belediye Meclisi'nin aldığı kararla Mamak ilçesi sınırları içinde ilk etapta 35, ikinci etapta 16 olmak üzere toplam 51 çocuk parkına baz istasyonu kurulması için ihale açıldı. Kısa sürede tamamlanan ihaleleri, Turkcell ve Vodafone kazandı.

3 BİN 500 İMZA TOPLANDI

Belediyenin bu kararına karşı bir araya gelen Tuzluçayır Mahallesi halkı, imza kampanyası başlattı. Toplanan 3 bin 500 imza Mamak Belediyesi ve Ankara Valiliği'ne sunuldu. Baz istasyonlarının halk sağlığı üzerindeki sonuçlarını tartışan bir panel de düzenleyen halk, Mamak Belediyesi ile Ege Mahallesi Lisesi önünden Tuzluçayır Mahallesi'ne yürüdü. Eylemlerin sonucunda yeni kurulan 8 baz istasyonu kaldırıldı.

Baz istasyonuna karşı yürütülen mücadelenin içinde yer alan Emekli-Sen üyesi Yusuf Karacakale, Belediye Meclisi'nin aldığı karar için, "Yüksek oranda radyasyon yayan baz istasyonlarını para karşılığında halkın içine koymak istediler" dedi. Baz istasyonlarının halkın mücadelesi sonucunda kaldırıldığının altını çizen Karacakale, "Belediye, kendiliğinden kaldırmadı. Halkın tepkisi sonucunda kaldırıldı" diye belirtti.

Karacakale, Emekli-Sen olarak Çiçekçi Merkezi'nin üzerine kurulan baz istasyonunun kaldırılması için açtıkları davayı kazandıklarını, baz istasyonunun 5 Ekim günü kaldırıldığını belirtti.

Kaynak: ETHA