12 Eylül 2011 Pazartesi

2. Ordu Komutanlığı önünde Eren'in ailesinden eylem



Maraş'ta şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren er Eren Özel'in ailesi 2. Ordu Komutanlığı önünde eylem yaparak, "oğullarının tabutuna sarılı bayrağı kabul etmeyeceklerini" söyleyip, Türk bayrağını askerlere teslim etti.

Maraş Mekanize Piyade Taburluğu’nda askerliğini yapan Eren Özel önceki gün şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Malatyalı, Kürt ve Alevi olan aile Eren'in öldürüldüğünü belirtiyor.

Babası da siyasi tutuklu olan Eren'in ailesi bugün Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Çayır Köyü'nden 2. Ordu Komutanlığı Nizamiyesi'ne gelerek askerlerin kendilerine bir açıklama yapılmasını istediler.

Çocuklarının ölümünün ardından komutanlık düzeyinde kendilerine ziyaret yapılmadığını belirten Özel ailesi, 2. Ordu Komutanı veya ilgili komutanlarla görüşmek için beklemeye başladı. Polisin güvenlik önlemi aldığı nizamiye önünde bir süre bekleyen aile ile komutanlar görüşmeyince açıklama yapan er Eren Özel'in amcası Mesut Özel, yeğeninin 7 Eylül Çarşamba günü Maraş 5. Zırhlı Tugayı 1. Mekanize Piyade Taburu'nda başından vurularak öldürüldüğünü söyledi.

Özel, kendilerine verilen ilk bilgide olayın "intihar" olduğunu, daha sonra nöbet arkadaşının vurduğunu söylediklerini belirtti.

Yeğeninin Türk bayrağına sarılı cenazesinin kendilerine teslim edildiğini ve defnettiklerini anlatan amca, olayın soruşturulup soruşturulmadığını belirtti.

Anne Zeynep Özel ise oğlunun niye öldürüldüğü sorusuna yanıt verilmesini istediklerini belirterek, "Ben oğlumu davul zurnayla gönderdim. Cenazesini aldım. Hiçbir anne bunu hak etmiyor. Sorumlular ortaya çıkarılsın. Oğlumun kanı yerde kalmasın" dedi.

Açıklamanın ardından aile ile görüşmeyi kabul eden fakat aileyi ayağına çağıran komutana tepki gösteren Eren Özel'in ailesi, komutanın dışarı gelmesini istedi. Yetkili komutan nizamiye önüne gelmeyince aile de içeri girmedi.

Tartışmanın yaşandığı sırada Malatya Emniyet Müdür Yardımcısının provokatif tavırlara gerginlik yarattı. Yaşanan arbedeye polis er Eren Özel'in ailesine müdahale etti.

Mesut Özel, nizamiyede nöbet tutan askerlere Türk bayrağını göstererek, "Bu bayrak yeğenimin tabutuna sarılıydı. Olay aydınlatılıncaya kadar bu bayrağı almayı kabul etmiyoruz. Bu bayrağı olay aydınlatıldıktan sonra alacağız" diyerek bayrağı askerlere verdi.

Kaynak: ANF