14 Ağustos 2011 Pazar

Van Kent Meclisi 'kadına şiddete son' dedi

Van'da bir grup erkek, kadına yönelik şiddeti protesto etmek amacıyla yürüdü. Çeşitli sivil toplum örgütlerinin erkek üyelerinden oluşan grup Van Kent Meclisi olarak, Mavi Plaza önünden Cumhuriyet Caddesi'ne kadar yürüdü.


Van Kent Meclisi kadın cinayetlerini protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Ayşe Paşalı'nın katil zanlısının fotoğrafının yer aldığı temsili tabutu taşıyan grup adına açıklama yapan BDP Van İl Başkanı Cüneyt Caniş, erkek egemen toplumsal yapı üzerinden kadına yönelik geliştirilen her türlü baskı ve şiddete dur demek amacıyla seslerini yükseltmek için yürüdüklerini vurguladı.

Her gün kadına yönelik uygulanan baskı ve şiddeti medyada gördüklerini ve bundan utanç duyduklarını belirten Caniş, şöyle konuştu:

''Kadına şiddet uygulayan, kadınları öldüren, kadınlara yönelik saldırıları erkeklik adına yapanlardan ve erkekliğine sığınanlardan utanıyoruz. Biz, erkekler olarak kadınların bedenleri üzerinden kurulan dili kabul edemiyoruz. Kadının bedeni ile ilgili söz söyleme, karar alma hakkının sadece ve sadece kendisine ait olduğu bilinciyle erkeklik zihniyetimizle hesaplaşıyoruz.''

Kaynak: Emek Dünyası