15 Temmuz 2011 Cuma

Mahkeme tecavüzcüleri tutuklamadı


Fethiye'de bir kadına tecavüz eden 8 sanığın yargılandığı davada, sanıkların olay günü tecavüzün yaşandığı mekanda bulunduğu tespit edildi. Avukatlar bunun üzerine sanıkların tutuklanması talebinde bulundu. Ancak mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi.

Antalya'nın Fethiye ilçesinde bir kadına tecavüz eden 2'si 18 yaşından küçük 8 sanığın yargılandığı davaya bugün devam edildi.

Fethiye Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar Ali Niyazi Oktar, Veysel Kuşçu, Vahdet Kadıoğlu, Murat Külcüoğlu, Süleyman Karadere ve Gürzat Kışlak hazır bulundu. Tecavüz mağduru kadın duruşmaya katılmazken, mağduru 15 avukat savundu.

3 yıl önce yaşanan olaya ilişkin telefon sinyal kayıtları mahkemeye ulaştı. Avukatlar, sanıkların olay günü tecavüzün yaşandığı mekanda bulunduklarının sinyallerle belirlendiğini belirterek, sanıkların tutuklanmasını talep etti. Ancak, mahkeme heyeti bu talebi kabul etmedi. Duruşmayı eksik belgelerin tamamlanması için 14 Ekim gününe erteledi.

Bu arada sanıkların avukatı Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan ile mağdur avukatları arasında adliye binasında tartışma yaşandı. Baro başkanının, mağdur avukatlarına "30 kişi bir araya geliyorsunuz, yalan söylüyorsunuz" şeklinde ithamlarda bulunması üzerine avukatlar tutanak tutturdu.

Duruşma boyunca adliye önünde bekleyen kadınlar ise, sanıkların cezalandırılmasını istedi. Bu arada, polis, kadınların tecavüz sanıklarını görmesini engellemek için gizliden adliye binasından çıkardı.

Kaynak: ANF