12 Temmuz 2011 Salı

Kadınların umutları küllerin arasında

Tuğba Özbek, eski kocasının saldırısı sonucu oğlu ile birlikte yanarak hayta veda etti. Öldürülen diğer kadınlar gibi, en yakını tarafından evi, umutları, sevdikleri ateşe verilerek, kül edildi.




Tuğba Özbek, oğlu Buğra ve yakınlarıyla birlikte eski kocası tarafından yakılarak öldürüldü. Özbek'in hayalleri, geleceği de o alevler içinde küle döndü.

Tuğba Özbek'in hayallerini, onun canını kurtarmak için yanına koşan oğlunun yitip gittiği apartmanda, yanık kokuları karşılıyor bizi. Kulağımıza çalınan 'imdat' çığlıklarıyla merdivenleri çıktığımızda, yiten hayatlarla birlikte kül olan bir ev karşılıyor bizi.

Yangının şiddeti nedeniyle tüm eşyalar küle dönmüş. Mutfak dolapları ve eşyaları, sıvası sökülmüş duvarlar... Bir odada yeni tutulan eve götürülmek üzere toplanan eşyalar, yanmış kıyafetleri duruyor. Evin bir tek yatak odası sağlam; bir de fotoğraflar...

Fotoğraflar, eski mutlu günleri anlatıyor, yanan eşyalar ise bugünü. Düğün fotoğraflarındaki gülen yüzler mutlu bir aşkı, Tuğba'nın çığlıkları ise kendisi gibi öldürülen kadınların özgürlük isteğini anlatıyor...

Tuğba geçen yıl da eski kocası tarafından bıçaklanmıştı. Savcılığa koruma talebinde bulundu, davası 12 Temmuz'da görülecekti. Ancak o kadar bekleyemedi. Ayşe Paşalı, Ayşe Yıldırım, Güldünya gibi devletin gözleri önünde katledildi.

Kaynak: ETHA