16 Temmuz 2011 Cumartesi

Avcılar'da yargısız infaz

Avcılar'da 28 yaşındaki bir genç polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Avcılar'da dün gece Orhan D. (28) adlı genç, polisin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi. Polis, 'silahlı saldırı' yaşandığını ileri sürdü.

Polisin olayla ilgili iddialarına göre, olay, Avcılar sahilinde İDO İskelesinin önünde saat 03.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre Orhan D. (28) belindeki tabancayı çekerek, asayiş görevi için gelen polis ekiplerine, ateş etmeye başladı. Polis ekiplerinin yaptığı sözlü ikazlara ve havaya açtığı uyarı ateşine rağmen tabancasını bırakmayan Orhan D., polis ekiplerinin silahla müdahalesi sonucu vurularak ağır yaralandı.

Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, Orhan D.'nin öldüğünü belirledi.

Orhan D.’nin cesedi, yapılan incelemenin ardından Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu Morgu’na götürüldü. Polis, Orhan D’nin üzerinde 2 tabanca ile 1 dolu şarjör olduğunu da ileri sürdü.

POLİS SIK SIK YETKİSİNİ KULLANDI

Olayın yine Avcılar'da yaşanması, 19 Kasım 2009 tarihinde TKİP militanı Alaattin Karadağ'ın infazını akıllara getirdi. Polis Vazife ve Salahiyetleri kanunda yapılan değişiklikten beri ise Avcılar'da çok sayıda dikkat çekici gelişmeler yaşanmıştı.

Polis tarafından öldürülen TKİP militanı Alaattin Karadağ cinayeti davasında, ifade veren tanıklar ve görgü şahitleri, olayın infaz olduğunu ifade etmişti. Davanın görülen son duruşmasında da, dinlenen tanık Ayhan Talay, Karadağ'ın yaralı halde saatlerce bekletildiğini ortaya koydu. Talay, Karadağ'ı hastaneye götürmek istediğini, ancak polislerin, savcının geleceği gerekçesiyle buna izin vermediğini bu nedenle Karadağ'ın hayatını kaybettiğini anlattı.

Avcılar'da Feyzullah Ete isimli bir genç 21 Kasım 2007'de Üniversite Mahallesi Piyade Komando Onbaşı Hakan Kuyucu Parkı'nda arkadaşıyla bira içerken tartıştığı sivil polisin tekme atması sonucu hayatını kaybetti.

8 Kasım 2009 günü Özkan Gerçek ve Ömer Adıgüzel isimli iki genç kimlik kontrolü sırasında polisin ateşi ile yaralandı. İki devrimci genç vurulduktan sonra saatlerce hastaneye götürülmedi. 19 Kasım'da ise bu kez Alaattin Karadağ polisin kurşunlarına hedef oldu.

Aralık 2009'da Osman Aslı isimli askerin ise cesedi karakoldan çıktı. 20 yaşındaki gencin bot bağları ile kendisini astığı iddia edildi; ancak aile buna inanmadı.

Kaynak: ETHA