30 Haziran 2011 Perşembe

Tecavüzü protesto eden kadınlara soruşturma şoku

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde geçen yıl 16 yaşındaki bir kız öğrenciye tecavüz edilmesiyle ilgili açılan davanın devam ettiği adliye önünde, mayıs ayında gösteri yapan 20 kişi hakkında, Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma açıldı.




Antalya Kadın Dayanışma Merkezi, Eğitim-Sen Antalya ve Kaş şubeleri ile Antalya Kadın Platformu üyesi 20 kişi bugün ifadeleri alınmak üzere savcılığa davet edildi. Kaş’ta geçen yıl meydana gelen tecavüz olayının ardından açılan davanın her duruşması öncesinde Kaş Adliyesi önünde gösteri yapan sivil toplum kuruluşları, kadına yönelik şiddet ve tecavüz olaylarını kınayan açıklamalar yapıyor. Son olarak, 11 Mayıs’taki duruşma sırasında adliye önüne toplanan Antalya Kadın Dayanışma Merkezi, Eğitim-Sen Antalya ve Kaş şubeleri ve Antalya Kadın Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı.

Polis kamerası tarafından tespit edilen göstericilerden Kaş’ta yaşayan 20’si bugün ifade vermek üzere savcılığa çağrıldı. Kaşlı kadınlar hakkında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefetten soruşturma açıldığı belirtildi. İfade verenlerden Kaş Eğitim-Sen Temsilcilik Başkanı Önder Saraç, yürüyüş esnasında trafiği engellemekle suçlandıklarını söyledi. (DHA)

Kaynak: Radikal